Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto-gamingplatform gaat Worldcoin gebruiken in eSports

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Worldcoin crypto staakt al zijn activiteiten in Spanje, maar waarom?

Foto: Robert Way/Shutterstock

Eén van meest controversiële crypto-projecten van 2023 was zonder twijfel Worldcoin. Dit netwerk wil de identiteiten van mensen koppelen aan een walletadres. Niet iedereen was hier een voorstander van, maar crypto-gamingplatform Community Gaming ziet het nut er wel van in. Deze organisatie gaat Worldcoin gebruiken voor het verifiëren van eSports-spelers.

Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval

Community Gaming in zee met Worldcoin

Community Gaming is een eSports-toernooienplatform dat crypto- en blockchainfuncties heeft geïntegreerd. Deelname aan toernooien gebeurt dus volledig online, net als de prijzenuitreiking. Hiervoor kunnen organisatoren kiezen uit fiat-valuta, maar ook uit een groot aantal cryptocurrencies. Denk daarbij aan stablecoins, maar ook aan ethereum (ETH), solana (SOL) en zelfs bepaalde in-game valuta.

Op donderdag heeft het bedrijf aangekondigd zijn banden met de blockchain-industrie te versterken door samen te werken met Worldcoin. Het volledig digitale ‘World ID’ zal gebruikt worden om de identiteit van iedere deelnemer te bevestigen. Spelers met zo’n ID krijgen een icoontje naast hun naam, waarmee bevestigd wordt dat ze geverifieerd zijn.

Community Gaming verklaart dat het met deze integratie beter in staat zal zijn om zonder problemen toernooien met grotere prijzenpotten te houden. Om je als gamer te verifiëren heb je wel een WLD-walletadres nodig, die maak je aan door je iris te laten scannen bij een Orb, de door Worldcoin zelf ontwikkelde irisscanner die op vaste plaatsen in steden over bijna de hele wereld te vinden is.

Het moet gezegd worden dat Worldcoin het niet makkelijk heeft, verschillende overheden hebben namelijk flinke kritiek geuit over bijvoorbeeld de bescherming van gebruikersgegevens. In Brazilië, Frankrijk en India is het platform zelfs verbannen.

Advertisement

Crypto-gaming heeft het moeilijk

Of het met de web 3-gamingsector, ook wel bekend als ‘GameFi’, wel zo goed gaat als het lijkt is discutabel. Aan de ene kant leek het er eind vorig jaar op dat de sector is gegroeid als kool, maar aan de andere kant zouden veel nieuwe accounts van bots en dus niet van echte gebruikers zijn. Ook bleek dat de meerderheid van de ‘blockchain-games’ na verloop van tijd ermee stopt.

In ieder geval zal Community Gaming hier veel minder last van hebben. Het biedt namelijk ook toernooien aan op basis van populaire e-sports-spellen, zoals Apex Legends, Call of Duty en Rocket League.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie