Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto exchange Binance neemt strenge maatregelen voor 12 munten

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El crypto exchange Binance toma medidas estrictas contra 12 monedas

Foto: Primakov/Shutterstock

Eind vorige maand ging het gerucht dat Binance veel strenger ging optreden tegen cryptocurrencies met ingebouwde privacyfuncties. Niet veel later maakte OKX bekend dat het officieel deze stap ging zetten, en nu neemt Binance alsnog strenge maatregelen.

Nieuwste cryptobeurs in Nederland verruimt crypto aanbod & daagt jou uit
Nieuwste cryptobeurs in Nederland verruimt crypto aanbod & daagt jou uit

Binance vindt sommige altcoins te volatiel

Eind december besloot OKX om de handel in monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC) en horizon (ZEN) vanaf 5 januari stop te zetten. De keuze zou zijn gemaakt op basis van feedback van gebruikers en zijn eigen richtlijnen. Meer details heeft OKX helaas niet onthuld over de situatie.

Ook over Binance ging een dergelijk gerucht. Op donderdagochtend is dit echter officieel geworden. In een persbericht schrijft Binance dat het tegen 12 verschillende coins maatregelen neemt.

10 altcoins daarvan staan vanaf nu op een lijst met een zogenoemde ‘monitoring tag’, wat betekent dat Binance ze misschien te volatiel vindt om aan te blijven bieden. Deze coins voldoen niet meer aan alle voorwaarden van de cryptobeurs en lopen daarom het risico dat ze van het platform verwijderd worden.

De twee andere altcoins zijn gmx (GMX) en sushiswap (SUSHI). Binance beschrijft deze projecten als ‘nieuw en innovatief’, maar hebben daardoor ook een hogere volatiliteit.

Helaas kun je als klant de coins op deze lijsten niet zomaar verhandelen. Daarvoor moet je toestemming krijgen van Binance, waarvoor je elke 90 dagen namelijk vragen moet beantwoorden. Zo krijgen alleen handelaren die zich bewust zijn van de risico’s toegang tot de coins. Ook blijft Binance onderzoeken of het coins van deze lijsten af moet halen of juist toe moet voegen.

Advertisement

Binance behoudt privacy-coins?

Het eerdere gerucht en het nieuws van OKX suggereerde dat de maatregelen wel eens te maken kon hebben met de ingebouwde privacyfuncties van deze altcoins, maar van dat idee is geen spoor te bekennen in de aankondiging van Binance.

Privacyblockchains en hun cryptocurrencies liggen al jaren onder vuur van beleidsmakers. Overheden vinden het maar niets dat mensen volledig anoniem en ontraceerbaar betalingen kunnen doen, want criminelen kunnen dit ook.

Daarom besloot Binance in juni van 2023 om 12 verschillende coins helemaal niet meer te ondersteunen – althans, niet in vier verschillende EU-landen. Toch draaide het handelsplatform dit beleid in juli weer terug, omdat het een manier zou hebben gevonden om toch aan de regels te voldoen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie