Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto-exchange Binance zet nieuwe koers in

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance is al jaren ‘s werelds grootste crypto exchange, maar de afgelopen jaren heeft het bedrijf het heet onder de voeten gekregen door beleidsmakers van over de hele wereld. Om de toekomst van het bedrijf in goede banen te leiden heeft Binance een bestuurscomité opgericht – ironisch genoeg is dat de eerste keer.

Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts
Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts

Binance krijgt raad van bestuur

Bloomberg heeft met Binance gesproken over de beslissing. De gloednieuwe raad van bestuur zal vooralsnog bestaan uit 7 leden, waaronder Binance-CEO Richard Teng en drie andere Binance-topmensen, namelijk Heina Chen, Jinkai He en Lilai Wang.

De drie andere leden komen van buiten de cryptobeurs. De voorzitter, Gabriel Abed, is bijvoorbeeld ook ambassadeur van eilandstaat Barbados voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Arnaud Ventura is verder managing partner bij investeringsfirma Gojo & Co, en Xin Wang is CEO van Bayview Acquisition Corp.

Chen, He en Wang zijn al jaren werkzaam bij Binance. Chen is bovendien medeoprichter en is volgens Forbes eveneens één van de meest belangrijke topmensen. Teng is sinds afgelopen november CEO van het bedrijf. Hij koos er vrijwel meteen voor om Binance een officieel Amerikaans hoofdkantoor te geven – iets wat Binance daarvoor nooit echt heeft gehad.

Maar niet iedereen is even optimistisch over de nieuwe raad van bestuur. Bloomberg sprak met Austin Campbell, adjunct-professor bij Columbia Business School en consulent voor blockchain-bedrijven. Hij merkt op dat Binance nog steeds niet open staat voor invloeden van buitenaf, zoals bestuursleden die geen deel uitmaken van Binance’ eigen personeelsbestand. Toch is het volgens Campbell beter dan helemaal geen bestuur hebben.

Advertisement

Binance’ ex-topman CZ heeft al andere plannen

Binance wordt vaak geassocieerd met Changpeng Zhao (‘CZ’), maar hij is sinds de overname van Richard Teng niet meer de CEO. Een paar weken geleden kondigde Zhao een nieuw project aan, namelijk een non-profitorganisatie dat minderjarige, achtergestelde kinderen gratis zal onderwijzen.

Ondertussen wacht Zhao zijn vonnis in de rechtszaak met de Amerikaanse overheid af. Naar verwachting zal deze zaak later in april worden afgerond.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie