Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging

Foto: insta_photos/Shutterstock

In hun nieuwste onderzoeksrapport schetst Coinbase Institutional een onrustig beeld voor de crypto markt in het derde kwartaal van 2024. De bekende Amerikaanse cryptobeurs waarschuwt investeerders voor mogelijke consolidatie en benadrukt dat de markt nog steeds sterke narratives mist.

Verder dan exchanges: deze decentrale cryptobeurs werkt aan de toekomst
Verder dan exchanges: deze decentrale cryptobeurs werkt aan de toekomst

Economische onzekerheden en de crypto markt

Volgens Coinbase Institutional blijven crypto traders bezorgd over een mogelijke recessie in de Amerikaanse economie. Deze zorgen hebben een directe invloed op de bereidheid van retail investeerders om nieuwe posities in aandelen of cryptocurrencies in te nemen. De recente onderzoeksresultaten suggereren dat als de Amerikaanse economie zich staande houdt en de Federal Reserve (Fed) overgaat tot renteverlagingen, dit meer liquiditeit kan vrijmaken en retail investeringen kan stimuleren.

Coinbase stelt: “De zorg is dat renteverlagingen misschien niet bullish zijn voor markten als er angst is voor een grotere economische vertraging. Als de Amerikaanse economie echter redelijk goed blijft presteren en de Fed verlaagt de rente, dan zou dat meer liquiditeit kunnen vrijmaken en meer retail participatie uitnodigen.”

Invloed van de aankomende Amerikaanse verkiezingen

Een andere belangrijke factor die mogelijk de crypto markt zal beïnvloeden, is de Amerikaanse presidentsverkiezing in november. Ongeacht wie er wint, lijkt fiscale expansie een waarschijnlijk scenario. Dit kan een sterke stimulans zijn voor het kopen van bitcoin (BTC) als alternatief voor het traditionele financiële systeem.

Coinbase merkt op: “Met de Amerikaanse verkiezingen in november en de mogelijkheid van fiscale expansie, denken wij dat dit een sterke motivatie kan zijn om bitcoin te kopen als alternatief voor het traditionele financiële systeem.”

Ethereum ETF’s en marktvolatiliteit

Naast bitcoin is er ook onzekerheid over de korte termijn reacties van traders op de goedkeuring van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s). Hoewel de lancering van Ethereum ETF’s op lange termijn als bullish wordt gezien voor deze toonaangevende altcoin, is de onmiddellijke marktreactie nog onvoorspelbaar.

Coinbase voorspelt dat de prijsactie in het derde kwartaal van 2024 onrustig zal blijven, mede vanwege het ontbreken van sterke narratives in de crypto markt. Ze benadrukken dat hoewel de markt zich nog geen duidelijk oordeel heeft gevormd over de mogelijke impact van ETH ETF’s, dit juist ruimte kan laten voor onverwachte prestaties en meer steun voor Ethereum kan bieden, zelfs als de fondsenstroom tijd nodig heeft om op gang te komen.

“Voor nu verwachten we dat de prijsactie onrustig blijft in Q3 2024, aangezien crypto markten nog steeds sterke narratives missen. Dit kan ruimte laten voor verrassende prestaties en meer steun voor ETH, zelfs als de stromen tijd nodig hebben om te materialiseren,” aldus Coinbase.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie