Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Coinbase maakt eindelijk weer winst, aandeel schiet omhoog

Bitcoin-BTC
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Invloedrijke ARK Invest trekt zich verder terug uit crypto exchange

Foto: Coinbase/Shutterstock

Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, heeft indrukwekkende resultaten behaald in het vierde kwartaal van 2023. Volgens het gepubliceerde rapport heeft het bedrijf zijn verwachtingen overtroffen en na lange tijd van verlies eindelijk weer een aanzienlijke winst geboekt. Dit was terug te zien in de stijging van de koersprijs van Coinbase.

Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg
Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg

Coinbase boekt eerste winst sinds 2021

Het aandeel van Coinbase is met maar liefst 12,7% gestegen na het verslaan van de verwachtingen voor het vierde kwartaal. De inkomsten van het bedrijf in dit kwartaal overtroffen de prognoses, wat resulteerde in een positieve reactie van investeerders op de beurs. Deze sterke prestaties zijn deels toe te schrijven aan de groei van de cryptomarkt en de toegenomen interesse van institutionele investeerders in digitale activa. Hiermee kan de komst van de Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) als een van de drijvende factoren gezien worden.

In het vierde kwartaal bedroeg de netto-omzet van Coinbase $905 miljoen. Dit is een aanzienlijke toename van 45,2% ten opzichte van het derde kwartaal. Hiermee werden de verachtingen van ongeveer $825 miljoen ruimschoots overtroffen.

Ook slaagde de cryptogigant erin om een winstbedrag neer te zetten. Het noteerde een nettowinst van $273 miljoen, wat het al sinds 2021 niet lukte. Het vierde kwartaal van dat jaar was het laatste kwartaal waarin Coinbase het kwartaal met positieve inkomsten afsloot. In het vorige kwartaal leed het nog een nettoverlies van $2 miljoen.

Advertisement

Positieve cijfers terug te zien in beurskoers

De belangrijkste inkomstenbron voor de cryptobeurs zijn de transactie-inkomsten. Het totaal daarvan afgelopen kwartaal was $529,3 miljoen. Hiervan kwam $493 miljoen voort uit de handel in crypto door consumenten. Dat was bijna een verdubbeling ten opzichte van het derde kwartaal. Logische reden daarvoor is de stijgende bitcoin-koers over de afgelopen maanden. De inkomsten uit institutionele transacties verdubbelden zelfs tot $36,7 miljoen.

Tot slot heeft beursgenoteerde bedrijf heeft $375,4 miljoen verdiend aan abonnementen- en service-inkomsten. Deze waren voornamelijk afkomstig van stablecoin en blockchain-beloningen.

Volgens de statistieken heeft dit geresulteerd in een stijging van de beurskoers van Coinbase. In de uren na het delen van de cijfers steeg de koersprijs naar $186,70, wat neerkomt op 12,7%

CEO van het cryptobedrijf CoinFlip vertelde dat hij “niet verrast” was dat Coinbase de winstdoelen heeft overtroffen. Dit zou alles te maken hebben het toegenomen aanbod. Weiss is positief gesteld over zijn concurrent. “Ik hoop dat Coinbase in het volgende kwartaal blijft worden gezien als een voortrekker in gesprekken over naleving en regelgeving.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie