Foto: rarrarorro/Shutterstock
Als het aan Coinbase CEO Brian Armstrong ligt, dan is het snel klaar met de onduidelijkheid omtrent de wet- en regelgeving voor de crypto industrie in Amerika. In een interview met Bloomberg geeft Armstrong aan dat het tijd is voor duidelijke regelgeving, zodat de industrie eindelijk vooruit kan en niet hoeft te vrezen voor de harde hand van de Amerikaanse autoriteiten.
NEW: Coinbase CEO Brian Armstrong joins @sonalibasak on Bloomberg TV after the biggest US cryptocurrency exchange posted a $557 million loss and saw revenue tumble 75% in the fourth quarter https://t.co/u3AMwlJ99A pic.twitter.com/lVdUWBdglM
— Bloomberg Crypto (@crypto) March 1, 2023
Armstrong over crypto staking
Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen maand besloot dat het staking programma van Kraken kwalificeert als effect in de Verenigde Staten. Kraken registreerde zijn programma niet bij de SEC waardoor het, mocht de SEC gelijk krijgen in zijn oordeel, een ongeregistreerd effect is.
Ongeregistreerde effecten mogen niet aan het grote publiek verkocht worden, waardoor Kraken in overtreding was. Als gevolg daarvan kreeg het een boete van 30 miljoen dollar en heeft het zijn staking-programma in de Verenigde Staten stopgezet.
Armstrong is daar boos over en is van mening dat crypto-staking helemaal niet als effect kwalificeert. “Gebruikers geven het eigendom van hun assets helemaal niet aan Coinbase. Wij bieden enkel en alleen een dienst aan die onze gebruikers helpt om te participeren in staking, wat een decentraal proces is”, aldus Armstrong tegenover Bloomberg.
Coinbase relatie met autoriteiten
Ondanks de klachten van Armstrong, geeft de CEO van Coinbase in het interview ook aan dat zijn bedrijf een goede relatie onderhoudt met de autoriteiten. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa, Azië en Canada. Niettemin is Armstrong van mening dat de industrie meer duidelijkheid verdiend.
“Als er duidelijke regels komen, dan zullen wij die uiteraard volgen. Als de regels veranderen, dan gaan we daar ook in mee. We willen deze industrie binnen de wetgevende kaders brengen, zodat er sprake is van een goede mate van bescherming voor de consument. Maar we willen ook de potentie van de innovatie in leven houden.”
De balans tussen regelgeving en innovatie is altijd een lastige voor wetgevers. Aan de ene kant willen ze de consument beschermen, terwijl ze aan de andere kant niet zoveel beperkingen moeten instellen dat een industrie kopje onder gaat. De werkelijkheid toont ons dat het nogal lastig kan zijn om die balans te bewaken.