Ondanks alle chaos in crypto-markten zijn een flink aantal stablecoins nog overeind gebleven. USD Coin van FinTech-bedrijf Circle is één van de meest populaire. Nu heeft Circle bekendgemaakt dat de ondersteuning voor USDC uitgebreid wordt met vijf nieuwe netwerken.
USDC nu multichain
In een persbericht schrijft het stablecoinbedrijf dat USDC nu ook gebruikt kan worden op Arbitrum One (een scalingprotocol op Ethereum), Cosmos (ATOM), NEAR, Optimism (OP) en Polkadot (DOT). Daarmee staat het totale aantal ondersteunde netwerken op 14.
Ethereum (ETH) was de chain waarmee de token in 2018 werd geïntroduceerd, Algorand (ALGO) en Solana (SOL) volgden in 2020. Vorig jaar volgden nog eens vier extra blockchains, en eerder dit jaar bracht Circle USDC naar Flow.
Verder maakte Circle gisteren bekend dat softwareontwikkelaars nu via Circle een protocol tot hun beschikking hebben om USDC van de ene blockchain naar de andere te verplaatsen. Dat was voorheen allesbehalve gemakkelijk. Dit was hooguit mogelijk via crypto-exchanges die meerdere netwerken ondersteunden, maar dat aantal was erg beperkt. De meeste handelsplatformen ondersteunen ook nu nog alleen USDC op Ethereum.
Wellicht komt daar binnenkort verandering in. De tool laat ontwikkelaars USDC vernietigen op het ene netwerk. Circle overziet dit zelf. Een decentrale app (dApp) van een niet genoemde derde partij mint vervolgens dezelfde hoeveelheid op het corresponderende walletadres op de ‘ontvangende’ blockchain.
1/ Another exciting announcement just shared at #ConvergeSF22 👀 we intend #USDC to be available on @arbitrum @cosmos @NEARProtocol @optimismFND @Polkadot pic.twitter.com/OKR8Scq6yY
— Circle (@circle) September 28, 2022
USDC moet A-klasse stablecoin zijn
Circle is vaak in het nieuws omdat het hard zijn best doet om het beste jongetje van de klas te zijn. En dat is nogal iets; al meerdere grote stablecoins hebben dit jaar hun peg verloren, waaronder TerraUSD (UST), Tether’s USDT, Tron’s USDD en MakerDAO’s DAI. Sterker nog, UST is helemaal naar nul gegaan nadat het juist één van de hardst groeiende ecosystemen was.
Om dat te voorkomen werkt Circle juist aan de transparantie van USDC. Zo publiceert het tegenwoordig elke maand niet alleen wat het onderpand van USDC waard is, maar ook wat voor onderpand het precies is. Binnenkort wil het dit zelfs elke dag gaan doen.