Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Breaking: Binance trekt aanvraag voor Duitse crypto vergunning in

Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, is de afgelopen paar maanden in een flink aantal landen gestopt, waaronder in Nederland, België, Canada en Cyprus. De eisen die overheden stellen werden de cryptobeurs te veel, daarom besloot Binance om zijn diensten in te perken. Nu wekt Binance de indruk dat het ook gaat vertrekken uit Duitsland, maar het zou anders kunnen lopen.

Markt krijgt klap na mislukte bitcoin uitbraak – maar SUI stijgt hard
Markt krijgt klap na mislukte bitcoin uitbraak - maar SUI stijgt hard

Crypto exchange Binance stopt aanvraag licentie

De crypto exchange verklaart in een e-mail aan CoinDesk dat het zijn aanvraag voor een vergunning heeft ingetrokken. Eind juni weigerde de Duitse beurswaakhond BaFin al een licentie uit te geven van Binance, maar toen wilde de bitcoin (BTC) het nog niet opgeven.

Binance bevestigt dat het op pro-actieve wijze zijn aanvraag voor een vergunning bij BaFin heeft ingetrokken. De stand van zaken is zowel wat de wereldwijde [crypto-markt] als wat regulatie betreft flink veranderd. Binance wil nog steeds een licentie bemachtigen bij BaFin, maar het is essentieel dat onze aanvraag deze veranderingen reflecteren.”

Aldus Binance zelf. Het klinkt dus alsof Binance nog niet uit Duitsland wil vertrekken, maar in een later stadium opnieuw zal proberen om een vergunning te krijgen. Wat de veranderingen precies inhouden, is niet duidelijk. Wel weten we dat veel landen steeds strenge regels invoeren waar crypto-bedrijven zich aan moeten houden. Kennelijk was het beleid dat Binance bood niet genoeg meer om actief te mogen zijn in Duitsland, en zag dit zelf snel in.

Advertisement

Regulatie duur voor Binance beurs?

De afgelopen tijd zijn er namelijk veel nieuwe vereisten doorgevoerd. Net als in Nederland zal binnenkort de  Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) wetgeving van de Europese Unie ook in Duitsland van kracht gaan. Dit wordt gekenmerkt door strenge vereisten rondom registratie, het waarborgen van de veiligheid van geld van klanten en omtrent surveillance.

Omdat Binance praktisch wereldwijd actief is, moet het rekening houden met beleid dat overal net iets anders is. Onlangs bleek dat een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) erg prijzig is voor een crypto-bedrijf. Dit was één van de redenen waarom het Nederlandse handelsplatform LiteBit besloot om zijn deuren te sluiten.

Omdat Binance in zoveel verschillende landen actief is, is het bijhouden van alle licenties voor Binance mogelijk nog veel prijziger.  Binance kreeg vorig jaar nog een miljoenenboete omdat het zich niet had geregistreerd in Nederland.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

60% van cryptobeleggers gebruikt deze moeiteloze manier van investeren
60% van cryptobeleggers gebruikt deze moeiteloze manier van investeren
Cryptofondsen groeien met megabedrag door Amerikaanse verkiezingen
Cryptofondsen groeien met megabedrag door Amerikaanse verkiezingen
Crypto-virus infecteert duizenden computers, maar is slecht in stelen
Crypto-virus infecteert duizenden computers, maar is slecht in stelen
Advertentie