Kevin Schijven Kevin Schijven
2 min. leestijd

Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg

Nederlandse cryptobeurs noteert nosana (NOS) en heeft welkomstbonus

Nosana-NOS
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo voegt crypto gem toe die al 65.000% steeg

Bitvavo, de populaire Nederlandse cryptobeurs, heeft vandaag een zeer interessante nieuwe cryptomunt toegevoegd aan zijn assortiment.

Het gaat om nosana (NOS), een relatief nieuwe munt die al sterk heeft kunnen meesurfen op de stijgende populariteit van zowel solana (SOL) als artificial intelligence (AI).

Nederlanders kunnen nu 10 euro gratis tegoed claimen, waarmee bijvoorbeeld ruim 5 nosana gekocht kan worden. Dit kan door via deze link een nieuw account bij Bitvavo aan te maken.

Bitvavo noteert Nosana – wat is het?

Nosana is een cryptoproject dat zich richt op het aanbieden van betaalbare en toegankelijke GPU-rekenkracht, vooral voor AI-toepassingen.

Het project werd oorspronkelijk opgericht in 2021, maar maakte pas in 2023 de strategische overstap naar het aanbieden van GPU-rekenkracht voor AI-toepassingen.

Het cryptoplatform stelt gebruikers in staat om hun ongebruikte GPU-capaciteit bij te dragen aan een gedecentraliseerd netwerk. Dit netwerk kan worden gebruikt voor AI-taken en deelnemers worden beloond met NOS tokens.

Deze aanpak biedt een duurzamer alternatief voor traditionele datacenters door gebruik te maken van bestaande hardware, wat de kosten tot wel 85% kan verlagen vergeleken met conventionele cloudproviders, zegt het project.

Het is gebouwd op de Solana-blockchain waardoor het geniet van hoge transactiesnelheden. NOS heeft een maximale voorraad van 100 miljoen tokens.

NOS koers steeg 65.000% in 5 maanden

De NOS koers heeft het afgelopen jaar sterk kunnen profiteren van de hype omtrent het Solana-netwerk en de opkomende AI-markt.

NOS begon vanaf november 2023 hard te stijgen ,toen de prijs nog op slechts $0,012 lag. In maart 2024 bereikte de koers een all-time high van $7,83. Dat is een stijging van ruim 65.000% in slechts vijf maanden.

Sinds die piek heeft de koers het echter zwaar, net als de rest van de cryptomarkt. Op het moment van schrijven komt NOS op $1,89 uit. Dat is een daling van ruim 75% vanaf de piek. Het is desondanks alsnog 15.000% hoger dan een jaar geleden.

De markt vraagt zich ondertussen af of de koers zijn bodem heeft bereikt en binnenkort weer zijn opwaartse trend kan hervatten.

nosana nos koers 29082024

Bitvavo geeft gratis nosana weg

NOS is vanaf nu verhandelbaar op het Nederlandse Bitvavo.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ruim 5 NOS!

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie