Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitvavo breidt uit, wil leidende crypto exchange in EU worden

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo breidt uit, wil leidende crypto exchange in EU worden

Foto: Bitvavo

Sommige crypto exchanges hebben het op het moment erg zwaar door de dalende volumes en de hoge concurrentie. Maar voor de Nederlandse crypto exchange Bitvavo lijkt dit niet te gelden. Het bedrijf heeft namelijk goedkeuring van registratie gekregen in Oostenrijk en mag daarmee verder uitbreiden.

Crypto investeerder verliest $55,4 miljoen door slimme diefstal
Crypto investeerder verliest $55,4 miljoen door slimme diefstal

Crypto exchange Bitvavo breidt uit naar Oostenrijk

De Nederlandse exchange schrijft in een persbericht dat het van de Oostenrijkse marktautoriteit Finanzmarktaufsicht (FMA) toestemming heeft gekregen om als Virtual Asset Service Provider (VASP) op te treden. Dat betekent dat Bitvavo officieel zijn diensten aan mag bieden in Oostenrijk. Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn verklaarde blij te zijn met de uitbreiding:

“De registratie past bij onze ambitie om de leidende cryptobeurs in Europa te worden. Wij zijn verheugd deze nieuwe markt te betreden en zijn overtuigd dat ons product ook uitstekend geschikt is voor Oostenrijkse consumenten. Inmiddels hebben wij ongeveer 1,5 miljoen Europese gebruikers die ons waarderen als hun vertrouwde en veilige platform voor het handelen en investeren in digitale assets.”

In mei vroeg de cryptobeurs ook al een licentie aan bij de Duitse marktautoriteit BaFin. Het hoopt in 2024 groen licht te krijgen.

Advertisement

Bitvavo gegroeid dankzij overnames

In oktober bleek uit een onderzoek van de Nederlandse marktonderzoeker Multiscope dat Bitvavo opnieuw de grootste en best gewaardeerde crypto exchange van Nederland is geworden. Volgens de steekproef heeft Bitvavo in Nederland een marktaandeel van maar liefst 49%. Daarmee is het in Nederland zelfs groter dan bijvoorbeeld Coinbase, dat genoegen moet nemen met een aandeel van 14%. Nederlandse bezitters van cryptocurrencies gaven de exchange een beoordeling van 7,9 uit 10.

Het bedrijf timmert hard aan de weg in crypto-land. Toen de Nederlandse concurrent LiteBit in mei aankondigde de deuren te sluiten, mocht Bitvavo deze klanten een makkelijke overstap bieden. Van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) mocht Bitvavo het klantenbestand van LiteBit namelijk overnemen.

Vervolgens moest Binance stoppen met het aanbieden van zijn diensten in Nederland en verschillende andere Europese landen, waardoor Bitvavo opnieuw talloze klanten over zag stappen. Handelaren boekten toen miljoenen euro’s in de vorm van cryptocurrencies over.

Op zoek naar een betrouwbaar crypto handelsplatform? Lezers van Crypto Insiders kunnen profiteren van een gratis bonus van 10 euro. Deze 10 euro kan vervolgens worden omgezet in een, of meer, van de 200 genoteerde crypto op de beurs. Daarnaast verhandelen nieuwe gebruikers de eerste 10.000 euro kosteloos. Pak de bonus en maak via deze link een account aan bij Bitvavo.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie