Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitvavo aanpassing: zo is Bitvavo weer de goedkoopste beurs van ons land

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo aanpassing: zo is Bitvavo weer de goedkoopste beurs van ons land

Foto: Jarretera/Shutterstock

Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, heeft goed nieuws voor zijn handelaren: het biedt nu de mogelijkheid om te handelen in maar liefst tien verschillende handelsparen met USD Coin (USDC), met een van de laagste handelskosten op de markt.

Als de tweede grootste stablecoin op de markt en de enige die volledig in overeenstemming met de nieuwe Europese Markets in Crypto Assets Regulation (MiCAR) wordt uitgegeven, opent Bitvavo hiermee een grote markt voor zijn gebruikers.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je je nu via deze link aanmeldt.

10 USDC markten nu beschikbaar

Bitvavo kondigde eerder vandaag de introductie van de tien kersverse handelsparen aan. Het gaat om de volgende munten die met directe ingang tegen USDC verhandeld kunnen worden: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), cardano (ADA), ripple (XRP), solana (SOL), dogecoin (DOGE), avalanche (AVAX), shiba inu (SHIB), artificial superintelligence alliance (FET) en polkadot (DOT). De beurs heeft tevens aangegeven ”binnenkort” extra USDC-paren te introduceren.

De USDC-handelsparen zijn momenteel alleen beschikbaar in de ‘Pro Mode’-interface, die alleen toegankelijk is via de Bitvavo-website (mobiel of desktop). Deze interface is speciaal ontworpen voor ervaren handelaren die behoefte hebben aan geavanceerde functies en tools om hun handelsstrategieën te optimaliseren.

Bitvavo is echter van plan om deze handelsparen op de korte termijn ook naar de Bitvavo-app te brengen. Dit zal de toegankelijkheid verder vergroten en gebruikers de flexibiliteit bieden om waar en wanneer ze maar willen in de nieuwe USDC-paren te handelen.

Gebruikers kunnen de tien USDC-paren verhandelen met handelskosten van 0,05% of lager. Hiermee onderscheidt Bitvavo zich als één van de goedkoopste opties in de markt.

USDC primeurt met eerste Europese stablecoin-licentie

USDC heeft zich al lange tijd gevestigd als de tweede grootste stablecoin op de markt, met alleen Tether’s USDT die een hogere marktkapitalisatie heeft. Momenteel heeft USDC een marktkapitalisatie van bijna $34 miljard waarmee het de zevende grootste cryptomunt van de gehele markt is. Over de afgelopen jaren heeft USDC zichzelf gevestigd als een betrouwbare en populaire stablecoin binnen de cryptomarkt.

De stap van Bitvavo om USDC te introduceren tot zijn gebruikers volgt op het eerdere nieuws dat Circle, de uitgever van Circle, de zogeheten Electronic Money Institution (EMI) licentie wist te verkrijgen. Hiermee mag het in 2013 opgerichte bedrijf volledig in naleving van de nieuwe MiCAR-wetgeving de uitgifte van USDC voortzetten. Genoeg reden voor Bitvavo om de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde cryptomunt aan zijn uitgebreide handelsarsenaal te voegen.

Circle wist slechts twee dagen nadat MiCAR’s stablecoin-regels van kracht gingen als eerste de cruciale vergunning te bemachtigen. Het opent de deuren voor Circle om zijn markaandeel te vergroten in de 27 verschillende EU-lidstaten.

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Wil jij de nieuwe USDC-handelsparen in gebruik nemen, en profiteren van één van de laagste handelskosten in de markt? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Klik op de onderstaande knop en maak een nieuw account aan bij Bitvavo, ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zelfs helemaal zonder transactiekosten.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Advertentie