Foto: Grey82/Shutterstock
Bakkt werd in 2018 onthuld door niemand minder dan de Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), een van de grootste beurzen ter wereld.
In 2018 ondervond de crypto markt een zware bearmarkt, maar Bakkt zou de “redder van bitcoin (BTC)” worden. Het zou namelijk eindelijk massaal institutionele beleggers naar de crypto markt aantrekken.
Bakkt: de zogenaamde “redder van bitcoin”
Bakkt sloot grote deals met grote partijen als Amazon, maar ook Starbucks zodat klanten koffie konden kopen met bitcoin. Bakkt is naast een handelsplatform ook een betalingsapp.
De voormalig Republikeinse senator Kelly Loefller, vrouw van ICE eigenaar Jeffrey Sprecher, was de eerste CEO van Bakkt.
De lancering van Bakkt werd echter uitgesteld naar 2019 en toen het handelsplatform eindelijk lanceerde zag het een zeer teleurstellend laag handelsvolume.
De hype was verdwenen en Bakkt heeft nooit aan kunnen slaan. Het platform viel vervolgens uit de ogen van het grote publiek en we hebben de afgelopen jaren er nog maar weinig van gehoord.
In 2021 lanceerde Bakkt nog een eigen crypto-wallet, maar ook dit was geen succes. De wallet werd vorig jaar beëindigd.
Bitcoin handelsplatform heeft geen geld meer
Inmiddels blijkt dat Bakkt in de problemen zit. In een document aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschuwt Bakkt dat het wellicht moet stoppen. Het geld is namelijk bijna op.
“We zijn mogelijk niet in staat om voort te zetten als een lopende onderneming. We geloven niet dat onze beperkte kas voldoende is om onze activiteiten te financieren gedurende de 12 maanden na de datum van de indiening,” aldus het document.
Het waarschuwt dat het niet in staat is geweest om duurzame operationele winst en voldoende kasstromen te genereren, en zegt dat het toekomstige succes zal afhangen van het vermogen om kapitaal aan te trekken.
“We kunnen niet concluderen dat het waarschijnlijk is dat we in staat zullen zijn om de omzet aanzienlijk te verhogen boven niveaus die we in het verleden hebben bereikt om duurzame operationele winst en voldoende kasstromen te genereren om zaken te blijven doen zonder in de nabije toekomst extra kapitaal aan te trekken.”
Momenteel probeert Bakkt tot $150 miljoen aan effecten te verkopen. Daarmee zou het mogelijk nog iets langer door kunnen zetten. Dit meldde Bakkt in een inmiddels verwijderd Twitterbericht.
Loefller werd nog beschuldigd van insider trading doordat zij massaal aandelen verkocht vlak voordat de markt crashte door de corona (COVID-19) pandemie. Dat leidde tot een onderzoek van de SEC.