Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin ETF krimpt nog verder, terwijl concurrent BlackRock groeit

Bitcoin-BTC
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Solana-fans teleurgesteld: geen ETF van BlackRock in nabije toekomst

Foto: rblfmr/Shutterstock

Nadat begin januari de 11 eerste Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) op de beurs beschikbaar gesteld werden zijn veel van deze fondsen hard gegroeid. Maar Grayscales GBTC vormt hier een grote uitzondering op. Ook vorige week is dit fonds weer flink gekrompen, maar andere beursfondsen zijn juist hard gegroeid.

5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis

Crypto-beursfondsen enorm gegroeid

Dat blijkt uit het wekelijkse onderzoeksrapport van CoinShares. Vorige week groeiden de onderzochte beursfondsen netto met 708 miljoen Amerikaanse dollar. Het was de derde week van dit jaar met inflows, en alleen de week van de goedkeuring van de 11 nieuwe Exchange Traded Funds was goed voor grotere kapitaalinstromen dan vorige week.

De nieuwe ETF’s zijn de afgelopen 4 weken met 1,9 miljard dollar gegroeid. Dat suggereert dat sommige andere fondsen juist hard gekrompen zijn, wat inderdaad het geval was. Het leeuwendeel daarvan was afkomstig van Grayscale, wiens fonden gezamenlijk 926,7 miljoen dollar zagen vertrekken.

Vorige week veroorzaakte de leegloop bij Grayscale lichte onrust en zelfs een kleine koersdaling, maar dit heeft het optimisme klaarblijkelijk niet al te veel gedrukt. De fondsen van Fidelity en BlackRock-dochterbedrijf iShares zijn namelijk met respectievelijk 883,5 miljoen dollar en 674,3 miljoen dollar gegroeid.

De ETF’s van ProShares groeiden met 108,9 miljoen dollar. Kleinere en daardoor niet specifiek genoemde beursfondsen groeiden met 235,6 miljoen dollar – afgaande op dit volume zullen hier ook veel spot-ETF’s tussen zitten.

Advertisement

Bitcoin opnieuw het populairst

Verder valt op dat de nadruk nog steeds erg ligt op bitcoin, die 702,7 miljoen dollar aan kapitaal heeft mogen verwelkomen. De overige fondsen trokken netto slechts 5,1 miljoen dollar aan. Solana (SOL) fondsen ontvingen 13,4 miljoen dollar, en beursproducten die meerdere activa bezitten groeiden met 2,4 miljoen dollar.

Fondsen die short zijn op bitcoin zijn juist gekrompen met 5,3 miljoen dollar. Dat suggereert dat het sentiment positief is, want handelaren zijn minder bereid om te mikken op een dalende koers. Toch bleven de prestaties beursproducten voor andere altcoins erg bedrukt. Die voor ethereum (ETH) zijn zelfs met 6,4 miljoen dollar gekrompen, waarmee het de flinke neerwaartse trend van vorig jaar door lijkt te zetten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie