Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Bitcoin (BTC) exchange Knaken gaat samenwerken met Feyenoord en Ajax; Wat is hun doel?

Bitcoin (BTC) exchange Knaken gaat samenwerken met Feyenoord en Ajax Wat is hun doel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Crypto en voetbal, een combinatie die je vaker voorbij ziet komen in het nieuws op Crypto Insiders. Denk aan het doen van weddenschappen en natuurlijk de fan tokens van Chiliz (CHZ). Nu zullen we ook in Nederland crypto het veld zien betreden. De Nederlandse crypto broker/exchange Knaken is namelijk ‘Official Cryptocurrency Partner’ geworden van zowel Feyenoord als Ajax!

Knaken, niet te verwarren met Kraken, is een Nederlands bedrijf dat werd opgericht door de Rotterdammers Ronald Jonkers en Vincent van der Sanden. Hun bedrijf zal de komende drie seizoenen Official Cryptocurrency Partner zijn van de twee rivalen. Zij waren dit al sinds vorig van Sparta Rotterdam.

De samenwerking met de clubs moet Knaken onder andere helpen meer naamsbekendheid op te bouwen in Nederland. Daarnaast richt het samen met Ajax en Feyenoord ook de pijlen op Europa:

“Ajax en Feyenoord, als dé grootste voetbalclubs van Nederland met bijzondere positie in de Europese voetbalmarkt, gaan ons helpen om onze naamsbekendheid en vertrouwen verder te versterken,” aldus Jonkers tegen het AD.

In de aankondiging van Ajax valt te lezen dat ook het informeren van fans over de crypto-markt een belangrijk doel is van de samenwerking. Menno Geelen, Commercieel Directeur Ajax, zegt hierover:

“De markt van cryptocurrencies is in volle ontwikkeling en een groeiende groep gebruikers is actief in deze markt. Naast veel groei is er ook veel onduidelijkheid. Bij het sluiten van een partnership met Knaken was het voor ons een belangrijke voorwaarde dat aan nieuwe gebruikers goed wordt uitgelegd waarom (en waarom niet), hoe en waar je op een veilige, verantwoorde en eenvoudige manier in de markt van cryptocurrency actief kunt zijn.”

In een reactie aan LekkerCryptisch legt Jonkers uit hoe dit er in de praktijk uit kan gaan zien: “Denk aan seminars voor supporters van Feyenoord, of informatieve mailings die in de inbox van Ajax-fans belanden.” Naast de Knaken en de voetbalclubs zelf, zijn dus ook crypto in het algemeen en de voetbalfans hier de winnaars!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie