Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin beursfondsen krimpen voor het eerst na weken van groei

Solana-SOL Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Cardano-ADA XRP-XRP more-coins-icon
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beursfondsen krimpen voor het eerst na weken van groei

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Twee weken geleden stond de markt opnieuw in het teken van groeiende crypto-beursfondsen. Het was de elfde week van groei, waardoor het jaarlijkse record van inflows op 1,8 miljard dollar is beland. Maar er waren ook al signalen dat de trend wel eens zou kunnen veranderen. Vorige week is de groei dan toch tot een einde gekomen.

Nieuwste cryptobeurs in Nederland verruimt crypto aanbod & daagt jou uit
Nieuwste cryptobeurs in Nederland verruimt crypto aanbod & daagt jou uit

Groei crypto-beursfondsen komt tot einde

Dat blijkt uit het wekelijkse onderzoeksrapport van crypto-beursfondsbedrijf CoinShares. Vorige week krompen de gemeten beursfondsen met 15,8 miljoen dollar. Dat is de eerste krimp sinds afgelopen september, toen de markt een lokale bodem vond en waarna de markt optimistischer werd vanwege onder andere de komst van bitcoin-beursfondsen.

Tegelijkertijd bleef de handel in de fondsen volgens CoinShares erg populair, de handelsactiviteit lag namelijk nog steeds duidelijk boven het gemiddelde. Ook waren de geldstromen erg verdeeld over verschillende regio’s, wat volgens de beursfondsbeheerder suggereert dat de verkopen geen grootschalige exodus was, maar kleinere verkopen met winst.

Dit gold met name voor de Verenigde Staten, waar investeerders 18,3 miljoen dollar aan cryptocurrencies verkochten. In Duitsland en Zweden krompen de bedragen met respectievelijk 9,7 miljoen dollar en 4 miljoen dollar, maar investeerders in de meeste andere landen kochten juist bij.

Advertisement

Altcoins groeien juist tijdens moment van outflow

Bitcoin (BTC) was de grootste bron van vertrekkend kapitaal. In totaal krompen deze fondsen met 32,8 miljoen dollar. Ethereum (ETH) was de volgende coin die kromp – met 4,3 miljoen dollar om precies te zijn.

Verder was het plaatje juist vrij positief. Veel andere altcoins zijn juist met een bescheiden bedrag gegroeid. XRP en cardano (ADA) groeiden met respectievelijk 2,7 miljoen en 3 miljoen dollar. Ook krompen fondsen die short zijn op bitcoin. Ook de investeerders die gokken op een dalende bitcoin koers namen dus een stapje terug.

Er was één altcoin die met kop en schouders boven de rest van de markt uitstak, namelijk solana (SOL). Beursfondsen voor deze altcoin groeiden afgelopen week met 10,6 miljoen dollar. Solana is al een tijd enorm populair. Gemeten vanaf begin dit jaar zijn de beursfonden voor deze coin met 156 miljoen dollar gegroeid. Daarmee staat het met kop en schouders boven elke andere altcoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie