Sander van Rijn Sander van Rijn
2 min. leestijd

Bitcoin beurs Binance sluit na slechts 1,5 jaar zijn betalingsdienst

Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance Connect, de betalingsdienst van de grootste crypto exchange ter wereld, heeft gisteren de deuren gesloten. Na een periode van bijna 1,5 jaar is Binance genoodzaakt om zijn fiat-naar-crypto betaaldienst uit te schakelen.

Uit een bericht op X (voorheen Twitter) van de gedecentraliseerde handelsbeurs (DEX) Biswap valt op te maken dat Binance een moeilijke beslissing heeft moeten nemen. Het DEX platform, dat draait op de BNB Smart Chain, meldt dat Binance deze keuze heeft moeten maken omdat de ondersteunende dienst voor kaartbetalingen is stopgezet.

Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF’s bloeden hevig, China controleert 55% van Bitcoin & meer
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF's bloeden hevig, China controleert 55% van Bitcoin & meer

Fiat-naar-crypto betaaldienst Binance Connect

Binance Connect, ook wel Bifinity genoemd, was opgezet om betalingen tussen fiatgeld en crypto te vergemakkelijken. Het oorspronkelijke doel van deze on-ramp betaaldienst was om een schakel te worden tussen Binance en andere blockchain gebaseerde platformen.

Via een on-ramp betalingsplatform kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen met hun lokale valuta’s en direct laten overmaken naar hun eigen digitale portemonnee. Bij de lancering van Binance Connect in maart 2022 accepteerde het platform 50 verschillende cryptocurrencies. Tevens was het via het betalingsplatform mogelijk om cryptocurrencies aan te schaffen via betaalkaarten, waaronder Visa en Mastercard. Een woordvoerder van Binance meldt het volgende:

“Bij Binance herzien we periodiek onze producten en diensten om ervoor te zorgen dat onze middelen gericht blijven op kerninspanningen die in lijn zijn met onze langetermijnstrategie. In de afgelopen zes jaar is Binance uitgegroeid van een exchange naar een wereldwijd blockchain ecosysteem met meerdere business lines. We passen onze bedrijfsaanpak consequent aan in reactie op de veranderende behoeften van de markt en gebruikers.”

Advertentie

Binance vertrekt uit Nederland

De problemen voor Binance stapelen zich op. Vorig jaar kreeg Binance een flinke boete uitgedeeld van 3,3 miljoen euro door de Nederlandsche Bank (DNB). De boete werd opgelegd omdat het digitale handelsplatform niet geregistreerd was bij DNB.

Inmiddels heeft Binance aankondigd uit Nederland te vertrekken. Binance heeft Nederlandse klanten opgeroepen om vóór vandaag 17 augustus hun cryptomunten van het platform af te halen. Lukt dit niet, dan worden de cryptocurrencies, die na de 17e nog op Binance staan, automatisch omgezet naar de stablecoin Tether (USDT). De waarde van het omgewisselde bedrag naar USDT kan dan alsnog naar een andere wallet worden verstuurd.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitvavo telt af: minder dan 24 uur tot nieuwe munt, deelt gratis crypto uit
Bitvavo telt af: minder dan 24 uur tot nieuwe munt, deelt gratis crypto uit
Gevallen cryptokoning 'helpt' omstreden rapper Diddy
Gevallen cryptokoning ‘helpt’ omstreden rapper Diddy
Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin
PayPal zet grote stap: crypto nu beschikbaar voor VS-bedrijven
Advertentie