Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin bereikt mijlpaal na gigantische instroom bij beursfondsen

Bitcoin-BTC
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin bereikt mijlpaal na gigantische instroom bij beursfondsen

Foto: IgorGolovniov/Shutterstock

Het gaat goed met de crypto-beursfondsen. Dat was eind vorig jaar al zo, maar sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari 10 spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) heeft goedgekeurd, staan ze meer in de belangstelling dan ooit. Op maandag hebben de fondsen een nieuwe mijlpaal bereikt.

Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts
Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts

9 spot-ETF’s groeien enorm

Dat schrijft crypto-analist Alessandro Ottaviani op sociale mediaplatform X. Grayscale’s GBTC is wederom flink gekrompen, met 464 miljoen dollar om precies te zijn. Daar zit het positieve nieuws dus niet in.

Het lijkt er volgens Ottaviani zelfs op dat de verkoopgolf van GBTC nog niet over is, want het betreft namelijk een flinke toename ten opzichte van de week ervoor. De laatste dag dat dit fonds zoveel kromp was op 29 februari, daarna hielden GBTC-investeerders zich vrij rustig.

Tegelijkertijd groeiden de 9 andere Amerikaanse spot-ETF’s met 999,7 miljoen dollar. De netto-geldstroom lag dus rond de 506 miljoen dollar. De groei van de overige fondsen is een record.

De groei van alle fondsen bij elkaar is sinds de goedkeuring flink versneld. Daarmee lijkt bitcoin steeds meer in trek te raken bij investeerders die voornamelijk via traditionele wegen investeren.

Advertisement

BlackRock heeft het populairste bitcoinfonds

Ook zijn deze 9 fondsen de afgelopen 11 dagen met 8,1 miljard dollar gegroeid. Ottoviano hoopt dat het nettobedrag nóg hoger wordt zodra investeerders in GBTC stoppen met verkopen. Wel is het dan nodig dat investeerders net zoveel in de overige fondsen blijven stoppen.

De grootste van deze ETF’s is IBIT van BlackRock-dochterbedrijf iShares, dat zelf ook al het ene na het andere record verbreekt. Vorige week voegde BlackRock maar liefst 12.000 BTC toe aan zijn investeringsfonds.

Sinds vorige week bezit BlackRock zelfs meer bitcoins voor dit fonds dan MicroStrategy, en IBIT ontvangt al sinds dag één het leeuwendeel van het geld van alle spot-ETF’s in de VS.

Volgens gegevens van The Block heeft IBIT nu een marktwaarde van bijna 13 miljard dollar, terwijl de nummer drie in de lijst, Fidelity’s FBTC, bijna 8 miljard dollar bezit. Tegelijkertijd is GBTC nog steeds de grootste met een marktwaarde van bijna 28 miljard dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie