Robin Hazekamp Robin Hazekamp
2 min. leestijd

Binance zoekt hulp na problemen met Europese crypto regelgeving

Binance zoekt hulp na problemen met Europese crypto regelgeving

Foto: salarko / Shutterstock.com

Crypto exchange Binance is op zoek naar een Europese beleidsmedewerker na een serie aan problemen met regelgeving in de EU. Binance moest onlangs België, Nederland en Cyprus verlaten en kwam in de problemen in landen als Frankrijk vanwege de regelgeving die deze landen hanteren omtrent crypto.

Terwijl cardano hard daalt, blijft de oprichter bitcoin bekritiseren
Terwijl cardano hard daalt, blijft de oprichter bitcoin bekritiseren

Binance zoekt hulp

Binance verkeert momenteel in zwaar weer in de Europese Unie. Het platform ligt niet alleen overhoop met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS, maar heeft het ook hier zwaar. Onlangs werd bekend dat Binance Nederland verlaat. De Nederlandsche Bank (DNB) verstrekte de licentie om in Nederland te functioneren niet. Ook lag Binance overhoop met de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), waarna het ook in België hun activiteiten moesten stopzetten.

Daardoor gaat het aantal Europese landen waarin Binance actief is hard achteruit. Binance vertrok ook uit Oostenrijk en Cyprus, werd in Frankrijk beschuldigd van fraude en kreeg de licentie voor adverteren in Duitsland niet. Na deze steeds meer uitbreidende reeks aan tegenslagen is voor Binance de maat vol.

In een poging aan de nationale regelgevingen van de Europese lidstaten te voldoen, is de crypto reus op zoek naar een beleidsmedewerker om het platform zo snel mogelijk aan Europese regelgeving te laten voldoen. De ambtenaar zal volgens de vacature de taak toegewezen krijgen om nieuwe normen, richtlijnen, procedures en beleid te ontwikkelen en te schrijven voor het bedrijf. De toekomstige medewerker zal een plek toegewezen krijgen in het Binance kantoor in Parijs. 

Advertisement

MiCA crypto wet

De regelgeving binnen Europa is zwaar voor de verschillende crypto exchanges die hier actief zijn. De bedrijven moeten niet alleen rekening houden met de regelgeving van de landen zelf, maar ook van de overkoepelende EU. De hoop is daarom gevestigd op de toekomstige MiCA wet. Deze wet die al is geaccepteerd door het Europees Parlement zal de regelgeving binnen verschillende EU lidstaten unificeren. Met de wetgeving krijgt de crypto industrie in Europa een zetje in de rug.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie