Deze week kwam er eindelijk een einde aan de soap rondom Twitter en Elon Musk. In April wilde de miljardair al Twitter kopen, maar begin juli had hij zich vanwege het aantal actieve bots weer bedacht. Uiteindelijk heeft Elon Musk dus toch het sociale mediaplatform overgenomen voor een totaalbedrag van $44 miljard. Veel van dit geld is bij elkaar gesprokkeld door een grote groep investeerders. In totaal zijn er negentien investeerders opgetrommeld, waaronder cryptocurrency exchange Binance. Al deze investeerders werden benoemd in een document wat in mei werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
Binance investeert in Twitter-overname
Binance heeft in totaal met een bedrag van $500 miljoen geïnvesteerd in het platform. Een woordvoerder van Binance heeft laten weten in een statement dat het bezig is met een team te vormen die kan gaan ontdekken waarin crypto en blockchain bij kunnen dragen aan het platform.
‘’Binance is een intern team aan het creëren om zich te concentreren op manieren waarop crypto en blockchain nuttig kunnen zijn voor Twitter en actief aan het brainstormen over plannen en strategieën die Elon Musk kunnen helpen zijn visie te realiseren.’’
Musk heeft vaak benoemd dat het aantal actieve bots op Twitter een probleem is. Ook was dit de reden waarom de deal in juni plotseling niet meer door leek te gaan.
”Hoe kunnen we bijvoorbeeld on-chain oplossingen bouwen om een aantal problemen van Twitter aan te pakken, zoals de toename van bot accounts in de afgelopen jaren. We zitten nu in de beginfase en zijn nog bezig met het bedenken van een plan.”
Binance helpt bitcoin miners
Onlangs kon je lezen dat Binance Pool $500 miljoen opzij had gezet om noodlijdende miners te helpen. Bitcoin miners hebben het namelijk erg lastig in deze periode. De stijgende energieprijzen en de dalende koers van bitcoin maken het niet makkelijk voor de miners. Zij kunnen nu echter, door de hulp van Binance, geld ontvangen in de vorm van een 18 tot 24 maanden durende lening. Miners zullen hier onderpand voor moeten bieden en de rentepercentages liggen ergens tussen de 5 en 10%.