Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Binance in zwaar weer, vlucht mogelijk naar nieuwe thuisbasis

Foto: Shutterstock/Primakov

De crypto exchange Binance heeft het de afgelopen periode zwaar te verduren. Om die reden kijkt het platform naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als een eventuele thuisbasis. 

Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet
Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet

Goed crypto klimaat in VAE 

In de VAE ontstaat een steeds beter klimaat voor crypto bedrijven. Volgens Alex Chehade, de algemeen directeur van Binance Dubai, zijn er genoeg redenen om een groot deel van Binance zijn operaties naar het land te verschuiven. 

Een van de voordelen is dat VAE een toekomstgerichte instantie heeft die zich inzet voor cryptobedrijven genaamd de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA). Er zijn duidelijke frameworks opgesteld en zijn er duidelijke richtlijnen, anders dan in de meeste landen. Volgens Alex is de garantie dat operaties in de toekomst kunnen blijven doorgaan erg belangrijk:

Je wilt geen operaties starten waar de regels steeds in beweging zijn. Voor grote bedrijven heb je voorspelbaarheid nodig om plannen te maken en budget te realiseren.”

Daarnaast heeft het land een grote groep mensen die actief zijn in crypto. Met meer dan 27% van de bevolking die crypto bezit zit VAE zelfs op de eerste plek wereldwijd. Dit aantal heeft voornamelijk te maken met een groot aantal jonge mensen over de hele wereld, van Europa tot Azië, dat naar het land verhuist. 

Advertisement

Binance in zwaar weer

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) besloot onlangs Binance haar diensten in België te staken. Binance wordt ervan beschuldigd diensten aan te bieden aan Belgen vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER), een actie die door FSMA als onwettig wordt beschouwd.

Ook in Nederland trekt het bedrijf zich terug. Vanaf 17 juli 2023 kunnen Nederlanders alleen nog maar geld van het platform opnemen. Deze beslissing volgt op het niet verkrijgen van een licentie als virtual asset service provider (VASP), vereist door de Nederlandse anti-witwasrichtlijnen. Binance moedigt gebruikers aan om hun valuta van het platform op te nemen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie