Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Binance en Mastercard lanceren crypto-betaalpas in Brazilië

Binance.US lucha por encontrar un nuevo banco

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

’s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft in augustus 2022 in samenwerking met Mastercard een crypto-betaalpas uitgebracht in Argentinië. Inmiddels hebben de twee toonaangevende bedrijven aangekondigd dat Brazilië het volgende land zal zijn waar de Binance Card gelanceerd zal worden.

https://twitter.com/binance/status/1620081827221487616

Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet
Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet

Binance Card

Met deze lancering kunnen alle nieuwe en bestaande Binance-gebruikers met een geldig Braziliaans identiteitsbewijs aankopen doen en rekeningen betalen met cryptovaluta. In totaal worden er veertien verschillende cryptocurrencies ondersteund, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Cardano (ADA), Ripple (XRP) en BNB (BNB). De kaart is te gebruiken bij meer dan 90 miljoen bedrijven die Mastercard-kaarten ondersteunen.

Gebruikers kunnen genieten van een naadloze transactie waarbij hun crypto in realtime zal worden omgezet in fiat-valuta op het moment van een transactie. Het biedt gebruikers de vrijheid om zelf hun Binance Card te beheren via het dashboard op de Binance app en/of op de website van de crypto exchange. Gebruikers kunnen daarnaast ook hun transactiegeschiedenis hier bekijken en toegang krijgen tot klantenondersteuning.

Ook kunnen gebruikers tot wel 8% verdienen in crypto-cashbacks en de commissies die je normaliter bij geldautomaten zou krijgen dalen naar nul bij gebruik van de Binance Card.

Uit de Mastercard New Payments Index 2022, een wereldwijd onderzoek onder meer dan 35.000 respondenten, bleek dat Brazilië een van de topmarkten is op het gebied van crypto-interesse over de hele-wereld: 49% van de Braziliaanse consumenten heeft in het afgelopen jaar ten minste één crypto-gerelateerde activiteit gedaan in vergelijking tot het wereldwijde gemiddelde van 41%.

Advertisement

Bitcoin een legaal betaalmiddel

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Brazilië crypto heeft gelegaliseerd als betaalmiddel voor goederen en diensten. Hiermee is het dus legaal om met bijvoorbeeld bitcoin te betalen, maar dit maakt het geen wettig betaalmiddel zoals bij El Salvador. Er wordt van een wettig betaalmiddel gesproken wanneer een vorm van geld gestandaardiseerd is voor betalingen door burgers. Een betaalmiddel waarvan de overheid het bredere gebruik in de maatschappij kan afdwingen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie