Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Binance’ CZ mag van de rechter niet het land uit

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Binance beëindigt ondersteuning voor eigen stablecoin

Foto: Primakov/Shutterstock

In november werd bekend dat de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), aftrad en dat hij en zijn exchange mogelijk een boete van vele miljarden zouden moeten betalen. Een recente gerechtelijke uitspraak en CZ’s aangekondigde aftreden markeren een cruciaal moment voor de toonaangevende industrieleider en de toekomst van Binance. CZ mag op dit moment niet eens het land verlaten in afwachting van zijn straf, zo heeft een rechter gisteren besloten.

CZ’s juridische strijd

CZ had de rechter gevraagd om naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te reizen, maar hier wilde de rechter niets van weten. De afgewezen motie werd verzegeld met medische informatie over het kind van CZ dat momenteel verblijft in Dubai. Toch was dit klaarblijkelijk niet genoeg om de rechter overtuigen. Met een aankomende strafzitting in februari, waar hij geconfronteerd wordt met mogelijke gevangenisstraf als onderdeel van een $4.3 miljard schikking, kan de rechter kennelijk niet riskeren dat CZ het hazenpad neemt.

Parallel aan de persoonlijke juridische problemen van CZ, nadert Binance een mogelijke schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Deze schikking, mogelijk een van de grootste financiële regelingen ooit, zou niet alleen een boete van $4.3 miljard inhouden, maar vereist ook dat CZ aftreedt als CEO. Dit nieuws volgt na jaren van intense juridische druk en beschuldigingen tegen Binance van fraude, marktmanipulatie en het verkopen van ongeregistreerde effecten. De uitkomst van deze schikking zal ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor de toekomst van Binance en de bredere crypto-industrie, aangezien Binance met enige afstand de grootste exchange ter wereld is.

Vermogen van CZ ziet er gezond uit

De zaak van Changpeng Zhao en de mogelijke schikking van Binance zijn tekenend voor de uitdagingen en onzekerheden waarmee leiders en bedrijven in de cryptocurrency wereld worden geconfronteerd. Deze gebeurtenissen onderstrepen het belang van regelgeving en toezicht in een snel evoluerende financiële sector. 

Tegelijkertijd zal CZ uiteindelijk wel op zijn pootjes terechtkomen. Zo wordt namelijk geschat dat het vermogen van de Binance-topman is gestegen tot een astronomische $25 miljard, wat hem een van de rijkste mensen ter wereld maakt. Zelfs een miljardenboete voor hem persoonlijk zal dus relatief weinig pijn doen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie