Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Bakkt gaat met eigen versie bitcoin (BTC) futurescontracten concurrentie aan met CME

Bakkt gaat met eigen versie bitcoin (BTC) futurescontracten concurrentie aan met CME

Het handelsplatform Bakkt is van plan om bitcoin (BTC) futurescontracten aan te bieden die met een fiat-valuta worden afgewikkeld. Het gaat hiermee de strijd aan met de Chicago Mercantile Exchange (CME), de enige andere exchange die dergelijke contracten aanbiedt. Dit maakte Bakkt bekend tijdens het Coindesk Invest: NYC evenement op 12 november.
Op dit moment biedt Bakkt nog alleen fysieke bitcoin futurescontracten. Deze contracten worden na afloop met bitcoins afgewikkeld. CME’s futurescontracten worden echter met behulp van dollars afgewikkeld, wat inhoudt dat de belegger dollars in plaats van bitcoin ontvangt na afloop van een bitcoin contract.
CME, dat onlangs aankondigde ook opties op zijn contracten te willen lanceren, is op dit moment de enige exchange die dergelijke BTC futurescontracten aanbiedt. Eerder konden beleggers ook bij Cboe terecht, echter stopte de beurs in maart met het aanbieden van de contracten. De oorzaak hiervan zou te maken hebben met het lage handelsvolume.
De futurescontracten van Bakkt zullen volgens bronnen die bekend zijn met het plan worden aangeboden via ICE Clear Singapore. De contracten zullen echter wereldwijd beschikbaar zijn.

Cryptohacks zorgden voor recordverlies van $313 miljoen in augustus
Cryptohacks zorgden voor recordverlies van $313 miljoen in augustus

Volume fysieke bitcoin contracten

Het volume van Bakkt’s fysieke contracten lijkt aardig op gang te komen. Het platform zag afgelopen maandag nog een nieuw handelsrecord, ondanks de dalende bitcoin koers. Volgens het Twitter-account Bakkt Volume Bot bleef het handelsvolume van Bakkt de dagen na het nieuwe record boven de $10 miljoen.
https://twitter.com/BakktBot/status/1194515579354390528
Verder is Bakkt ook bezig met het ontwikkelen van een op consumenten-gerichte app. Hiermee zouden gebruikers in winkels met cryptocurrency kunnen betalen. Starbucks zal het eerste bedrijf zijn die de app zal gaan ondersteunen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie