Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Baas van groot cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting

De CEO van een cryptobedrijf werd in de rechtbank neergestoken.

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Baas cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting

Foto: Zag Advertising/Shutterstock

Onlangs heeft er een verschrikkelijk incident plaatsgevonden tijdens een hoorzitting in de rechtbank van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De CEO van het cryptobedrijf Haru Invest werd namelijk neergestoken tijdens de rechtszaak. Hij verkeerd nu in kritieke toestand, aldus lokale berichtgeving.

Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Binance voor altijd zonder 'CZ': Levenslang verbod komt aan het licht

Crypto-CEO werd vier keer in zijn nek gestoken

Het incident gebeurde op woensdag 28 augustus, zo bevestigde een vertegenwoordiger van de Seoul Southern District Court. Daar kwam de Hugo Hyungsoo Lee, zoals de CEO heet, voor omdat hij en zijn directieleden naar verluidt tienduizenden investeerders zou hebben opgelicht.

Haru Invest is een Zuid-Koreaanse cryptobeleggingsfirma die klanten de mogelijkheid bood om te investeren in verschillende activa waaronder crypto. Het bedrijf beweerde aanzienlijke rendementen van tot wel 16 procent te genereren door middel van geavanceerde handelsstrategieën. Hierbij kwamen de cryptocurrencies tether USD (USDT) en bitcoin (BTC) veelvuldig aan bod.

Haru Invest kwam echter in opspraak toen het in juni 2023 onverwacht stopte met opnames en stortingen, wat leidde tot beschuldigingen van fraude. Dit leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de CEO en andere leidinggevenden, die verdacht worden van het verduisteren van honderden miljoenen dollars.

Advertentie

40-jarige verdachte mogelijk slachtoffer van Haru Invest

De vertegenwoordigers van de rechtbank weigerden te spreken over het incident. Lokale rapporten melden echter dat de CEO vier keer in zijn nek werd gestoken en snel naar de eerste hulp is gebracht. Persbureau News1 liet weten dat de toestand van de CEO nog altijd kritiek is.

De verdachte is een slachtoffer van het investeringsbedrijf. De politie van Seoul heeft een 40-jarige man opgepakt en beschuldigd van poging tot moord. De man zou naar alle waarschijnlijkheid gebruik hebben gemaakt van een keramisch mes. Deze zouden, volgens lokale nieuwszender Chosun Ilbo, de wapendetecties kunnen omzeilen. De metaaldetectors waar rechtbanken vaak gebruik van maken kunnen deze wapens niet zien.

Deze schokkende gebeurtenis volgt op het onderzoek naar Haru Invest, dat beschuldigd wordt van fraude met meer dan 16.000 klanten. Om die reden werden Lee en twee andere leidinggevenden in februari van dit jaar gearresteerd op verdenking van het maken van illegale winsten. Dit bedrag liep op tot in de miljard: ongeveer $1,04 miljard is buit gemaakt door Haru Invest.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm
Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm
Advertentie