Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Ajax en cryptobroker Coinmerce sluiten deal, wil ‘blockchain integreren’

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ajax en cryptobroker Coinmerce sluiten deal, wil 'blockchain integreren'

Foto: Patrik Otte/Shutterstock

Inmiddels is crypto bijna niet meer weg te slaan van de Nederlandse voetbalvelden, en nu komt daar een nieuwe naam bij. De Nederlandse cryptobroker Coinmerce is namelijk de samenwerking aangegaan met de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Onderdeel van de samenwerking is om de Nederlandse cryptomarkt verder te ontwikkelen.

Cryptobeurs KuCoin waarschuwt Nederlandse gebruikers: dit zijn je opties
Cryptobeurs KuCoin waarschuwt Nederlandse gebruikers: dit zijn je opties

Cryptoplatform Coinmerce als Official Partner van Ajax

De Amsterdamse voetbalclub Ajax is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce, dat schrijft het bedrijf in een persbericht. Dit partnership, die zal duren tot 2027, heeft als doel om de cryptomarkt in Nederland verder te ontwikkelen en crypto toegankelijker te maken voor een breder publiek. Coinmerce is een Nederlandse cryptobroker die ook in Europa actief is. Het bedrijf staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

In het persbericht valt te lezen dat de twee een bijdrage willen leveren aan de toekomst van de cryptomarkt. Ajax kan Coinmerce hier volgens Cas Biesta, Commercieel Directeur a.i. bij AFC Ajax, bij helpen:

“Coinmerce is een van de grootste crypto brokers van Nederland. We gaan ze helpen om hun merkbekendheid verder te vergroten in Nederland. En ze helpen bij hun ambitie om ook in de rest van Europa een leidende positie te verwerven.”

De samenwerking is “onderdeel van het ontwikkelen van een duurzaam plan om de markt te ontwikkelen, en daar waar mogelijk blockchain te integreren,” schrijft Coinmerce. Hoe en waar blockchain ingezet zou kunnen worden, en of Ajax hierin een rol speelt, is op dit moment niet duidelijk.

Advertisement

Ook Ajax-rivaal PSV ging al aan de crypto, heeft bitcoin op de balans

Ajax is niet de eerste Nederlandse voetbalclub die samenwerkt met een cryptoplatform. PSV ging eerder een samenwerking aan met crypto broker Anycoin Direct en heeft zelfs bitcoin (BTC) op de balans staan, zo was eerder te lezen op Crypto Insiders. Vlak voor de piek van de bullmarkt in 2021 sloeg PSV de handen ineen met de Nederlandse cryptobeurs. Het sponsorgeld werd in de vorm van bitcoin aan PSV overhandigd, wat destijds een waarde vertegenwoordigde van ongeveer 400.000 euro per seizoen.

Inmiddels is de waarde van bitcoin natuurlijk flink gestegen. Onduidelijk is of PSV zijn BTC nog altijd in handen heeft. Dat zal later dit jaar duidelijk worden. Met de nieuwe samenwerking tussen Ajax en Coinmerce lijkt de trend van crypto in het Nederlandse voetbal zich in ieder geval voort te zetten.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie