Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Aandelen van crypto beurs en bitcoin fonds massaal verkocht door Ark Invest

Bitcoin-BTC
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aandelen van crypto beurs en bitcoin fonds massaal verkocht door Ark Invest

Foto: viewimage/Shutterstock

Cathie Wood’s Ark Invest, een vooraanstaand investeringsfonds in de cryptosector, heeft recentelijk aandelen van Coinbase en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht voor een totaalbedrag van $74 miljoen.

Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts
Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts

Ark Invest doet aandelen van de hand

Volgens recente rapporten heeft Ark Invest vorige week aanzienlijke verkopen gedaan in zowel Coinbase-aandelen als Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het fonds deed Coinbase-aandelen ter waarde van $59 miljoen van de hand, en daarnaast werden ook GBTC-aandelen ter waarde van $15 miljoen verkocht. Deze onverwachte verkoopgolf roept vragen op, vooral gezien het feit dat Cathie Wood, de oprichter van Ark Invest, doorgaans bekendstaat om haar optimistische visie op crypto.

Op vrijdag ging de verkoop van Coinbase-aandelen verder, waarbij Ark Invest opnieuw 18.962 aandelen afstootte met een waarde van ongeveer $2,8 miljoen. Dit komt bovenop de reeds eerder in de week verkochte $56 miljoen aan COIN. Daarnaast werden op dezelfde dag extra Grayscale Bitcoin Trust-aandelen verkocht, met 12.000 GBTC-aandelen ter waarde van $409.000.

Advertisement

Grayscale en GBTC zetten stijging door

Met een maandelijkse toename van 50%, en een jaar-op-jaar stijging van meer dan 305%, is Coinbase een van de best presterende aandelen van dit jaar. Bij het sluiten van de markt op vrijdag noteerde Coinbase een prijs van $147,90. Echter zit de prijs nog altijd ongeveer 60% onder het historische hoogtepunt van $343 in de cryptopiek van november 2021.

Ark verkoopt ook nog aanzienlijke hoeveelheden GBTC. De verkoop omvat 12.000 GBTC-aandelen op vrijdag, bovenop eerdere verkopen van $1,6 miljoen op woensdag en $12,9 miljoen op maandag. Dit resulteert in een totaal van $14,9 miljoen aan verkochte GBTC-aandelen vorige week.

De redenering achter de verkoop was de dalende prijs van bitcoin (BTC) en korting op de Net Asset Value (NAV). Korting op de netto-inventariswaarde is een prijssituatie die zich voordoet wanneer de prijs van een exchange-traded fund (ETF) of beleggingsfonds lager is dan zijn dagelijkse netto-inventariswaarde (NAV).

De GBTC-koers sloot vrijdag op $34,10 met bijna 2% wekelijkse winst en een jaarlijkse stijging van 315%. Toch blijft de prijs ongeveer 40% onder het hoogtepunt van $56,70 in februari 2021.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie