Robin Hazekamp Robin Hazekamp
4 min. leestijd

5 alternatieven voor Binance met interessante crypto overstapdeals

Grote crypto beurs houdt miljoen over van hack, weigert terugbetaling

Foto: 0pen/Shutterstock

Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

Vorige maand kondigde crypto exchange Binance aan te vertrekken uit Nederland. De reden hiervoor was het niet kunnen verkrijgen van een licentie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Met ingang vanaf 17 juli 2023 02:00 kunnen Nederlandse gebruikers niet meer handelen op het platform. Gebruikers van Binance zien zich genoodzaakt hun praktijken elders te zoeken. Crypto Insiders heeft daarom een aantal alternatieve handelsplatformen voor crypto hieronder uiteengezet. 

Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte

Crypto exchange Bitvavo

Als eerste op de lijst staat Bitvavo. Deze Nederlandse exchange voor digitale valuta werd opgericht in 2018 en is in de jaren daarna uitgegroeid tot het grootste en goedkoopste handelsplatform van Nederland. Bitvavo heeft een Europese visie en is hard bezig de belangrijkste speler op het continent te worden. Momenteel is Bitvavo beschikbaar in 27 Europese landen en dat worden er steeds meer.

Het platform staat bekend om zijn lage handelskosten en sterke beveiliging. Ook is Bitvavo geregistreerd bij DNB en zal daarom niet soortgelijke problemen als Binance ondervinden. Alhoewel Bitvavo qua grootte onderdoet voor giganten als Binance, zal de omvang snel toenemen met de toestroom van investeerders die een alternatief zoeken.

Bitvavo hanteert een €20 welkomstbonus voor lezers van Crypto Insiders. Daarnaast geeft Bitvavo tot 31 juli 10% rente APY cadeau op van Binance overgezette valuta tot een maximum van €500. Hiermee is Bitvavo een goed alternatief voor Binance gebruikers. Registeren kan via deze link.

Advertentie

Crypto exchange Bybit

Bybit is een in Dubai gevestigde crypto exchange. Het platform staat bekend om de zeer uitgebreide mogelijkheden die het zijn gebruikers aanbiedt. Zo kun je er terecht voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies maar kan je ook bekende traders en analisten volgen en hun trades automatisch overnemen en nog veel meer. De laatste jaren heeft het platform ook zijn aanbod flink uitgebreid.

Het platform is zeer geschikt voor de handelaars die net wat meer opties willen dan de standaard. Bybit heeft meer dan 10 miljoen gebruikers en staat daarmee in de top van grootste crypto exchanges. Wat betreft omvang is Bybit daarmee een stuk groter dan de twee hiervoor besproken exchanges. Dat zie je ook terug in de liquiditeit, wat van groot belang kan zijn.

Bybit staat ook bij DNB geregistreerd onder de arm van SATOS, waarmee het kort geleden een samenwerking aanging. De samenwerking maakte Bybit in één klap het platform met het grootste aanbod van verschillende cryptocurrencies in Nederland. Om Nederlandse klanten te verwelkomen, ontvangen nieuwe gebruikers $20 gratis van Bybit. Registreren kan via deze link.

Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval

Crypto exchange Coinbase

Coinbase is een Amerikaanse crypto exchange en is een van de grootste ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en is daarmee ook een van de oudsten in de crypto industrie. In 2021 werd Coinbase de eerste beursgenoteerde exchange ter wereld. Coinbase heeft meer dan 200 beschikbare cryptocurrencies en heeft daarmee voor ieder wat wils. 

In de lange tijd dat de exchange actief is geweest heeft het vele functies voor gebruikers kunnen ontwikkelen. Investeerders kunnen hun trading tot een hoger niveau tillen met Coinbase Pro of crypto verdienen met hun online leerprogramma. Ook faciliteert het platform gebruikers met hun eigen wallet met uitstekende beveiliging.

Coinbase kwam recent wel in problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Vanwege de aantijgingen dat een aantal verhandelbare cryptocurrencies effecten waren zonder de juiste vergunningen, werd er een rechtszaak aangespannen. Echter is het platform wel geregistreerd bij DNB en ondervindt het in Nederland geen problemen met overheidsinstanties. Daarom is ook Coinbase voor Nederlandse gebruikers een goed alternatief voor Binance. 

Crypto exchange Anycoin Direct

Als laatste op de lijst staat Anycoin Direct. Dit bedrijf is een Nederlandse crypto exchange die in 2013 is opgericht, wat het een van de oudsten van Nederland maakt. Het bedrijf is sinds 2020 geregistreerd bij de DNB. In de lange tijd dat Anycoin Direct zich in Nederland heeft kunnen ontwikkelen is er veel gebeurd. Het platform is hard gegroeid en in 2021 lanceerde het een nieuwe website. 

Anycoin Direct heeft een scala van 65 cryptocurrencies die men kan verhandelen. Dat zijn er wat minder dan de andere exchanges op deze lijst. Echter kiest Anycoin enkel voor cryptocurrencies die reëel en levensvatbaar zijn. Hiermee lopen investeerders een stuk minder risico om al hun geld te verliezen als ze in een munt investeren. 

Anycoin Direct heeft naast een webversie ook een app waar gebruikers op kunnen verhandelen. In de app kan men gebruikmaken van een wallet die door Anycoin Direct wordt aangeleverd. Anycoin Direct biedt iedereen die zich nu aanmeldt én een succesvolle order plaatst 25 XRP aan. De actie start op 11 juli en is beschikbaar tot 12 juli 2023. Registreren kan via deze link.

 

Update van de redactie: De vijfde aanbieding is geannuleerd.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie