Foto: Tony Stock/Shutterstock
Het is zondag en dus kunnen we weer gaan terugblikken op een week met weer flink wat cryptonieuws! Non-fungible tokens (NFT) waren weer veelvuldig te zien en ook Bitcoin (BTC) zag een aantal interessante ontwikkelingen. In dit artikel lees je een overzicht van het belangrijkste nieuws dat op Crypto Insiders is verschenen.
Visa doet mee aan NFT-gekte
De NFT-gekte is in volle gang en daarmee stijgen ook de prijzen van deze digitale verzamelobjecten de pan uit. Steeds vaker zien we grote namen die ofwel NFT’s verkopen, of kopen. Begin deze week kwam de grote betalingsgigant Visa in het nieuws in deze context. Dat bedrijf kocht namelijk een CryptoPunk NFT.
Het gaat om CryptoPunk #7610, een van de 10.000 unieke CryptoPunks (en een van 3.840 vrouwelijke). CryptoPunks zijn zogeheten non-fungible tokens (NFT’s) op het Ethereum (ETH) netwerk. Lees in dit artikel meer over dit nieuws.
El Salvador bereidt zich voor op grote Bitcoin stap, Cuba beweegt naar Bitcoin
El Salvador kwam groots in het nieuws nadat het besloot om bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren. Op 7 september gaat de wet van kracht en dus is het land zich aan het voorbereiden op dat moment. Bukele, de president van het land, kondigde onder andere aan dat de regering momenteel bezig is met het installeren van 200 bitcoin ATM’s, ook bekend als ‘BATM’s.’ Bukele noemt deze BATM’s de “Cajeros Chivo.” De president deed ook nog een aantal andere interessante uitspraken.
Ook Cuba lijkt warm te lopen voor de cryptocurrency. De centrale bank en overheid van dat land hebben namelijk laten weten crypto te willen erkennen en reguleren. Dit kan een belangrijke steun gaan betekenen voor het land aangezien Cubanen in het buitenland gemakkelijker geld naar het land kunnen sturen.
Het grote geld blijft bitcoin kopen
Ondertussen blijven ook grote investeerders crypto kopen. Zo zagen we MicroStrategy weer $177 miljoen in bitcoin stoppen. Dat bedrijf koopt al lange tijden regelmatig bitcoin en eigenlijk is het dus niet echt bijzonder nieuws meer. Inmiddels is zo’n 4% van bitcoins totale voorraad in handen van bedrijven en vermogensbeheerders.