Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Hype memecoins als shiba inu zullen ‘onvermijdelijk eindigen’

Shiba inu (SHIB) en andere memecoins ‘zullen niet eeuwig duren’

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB
s
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Hype memecoins als shiba inu zullen 'onvermijdelijk eindigen'

Foto: Akif CUBUK/Shutterstock

Memecoins zoals dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) zijn erg populair vandaag de dag en ze trekken veel nieuwe mensen naar crypto. Het is echter nog maar de vraag of ze hun huidige momentum weten vast te houden. De hoge rendementen die nieuwe investeerders aantrekken zullen mogelijk niet aanhouden, aldus crypto-experts. Kunnen we in de tussentijd iets leren van de memecoin-hype?

Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet
Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet

Memecoins net als ICO’s en NTF’s een hype

CEO van Appchain Noble Jelena Djuric sprak tijdens een paneldiscussie van Canada’s Futurists-conferentie over de mogelijke toekomst van memecoins, waar Cointelegraph verslag van deed. Djuric zei dat hoewel de memecoin populariteit voorlopig nog zal aanhouden, ze ook sceptisch is over hun duurzaamheid op de markt. “Net als ICO’s en NFT’s zal dit niet eeuwig duren, en het zal interessant zijn om te zien wat hierna komt, want onvermijdelijk zal het eindigen.”

“Eerst waren er de initial coin offerings (ICO’s) in 2017. Dat was destijds de eerste kans voor retail om aanzienlijke rendementen te behalen,” stelt Djuric. “Die kansen voor rendementen zie je nu niet echt meer.” Djuric noemt non-fungible tokens (NFT’s) als een ander voorbeeld. NFT’s kenden een enorme stijging in populariteit in 2020 die gepaard ging met torenhoge prijzen. In 2021 verkocht de digitale kunstenaar Beeple zijn NFT-kunstwerk “Everydays: The First 5000 Days” voor meer dan $69 miljoen.

“Memecoins kwamen volgens mij op het perfecte moment. De fees op Solana (SOL) waren erg laag en er was een duidelijke vraag naar iets nieuws,” verklaart Djuric de populariteit van memecoins. Of Djuric gelijk zal krijgen en de ICO’s en NFT’s achterna zal gaan, moet de tijd uitwijzen.

Educatieve rol van memecoins

Wat kunnen we in de tussentijd leren van memecoins? Volgens Dean Skurka, president van vermogensbeheerbedrijf WonderFi, biedt het omarmen van trends als memecoins een kans om meer mensen in de wereld van crypto te introduceren. “Niet elke memecoin of speculatieve investering zal winst opleveren, maar het brengt mensen in het ecosysteem,” zei hij. “Vanaf daar draait het om educatie en het vinden van een balans tussen speculatieve en stabielere investeringen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere.”

Maxwell Nicholson, mede-oprichter en CEO van digitaal investeringsplatform Blossom, stemt in dat memecoins potentieel mensen naar de wereld van crypto trekken, met de kans dat ze er blijven en uiteindelijk hun portefeuille diversifiëren. Nicholson zegt dat de bearmarkt van 2022 voor veel mensen een eerste ervaring was. “Ze kwamen tijdens de voorafgaande bullrun in de markt en maakten voor het eerst de volatiliteit van de markt mee. Ze werden echt geraakt. Het leerde mensen veel over de complexiteit van de markt. We zagen veel mensen hun portefeuille diversifiëren,” zei hij.

Advertentie

OKX geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis.Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie