Roan Egberts Roan Egberts
31/05/2024 10:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 09:31

Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem 1,24 miljoen op

Shiba Inu-SHIB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem vlug 1,24 miljoen op

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Shiba inu (SHIB) komt vaak in het nieuws door gigantische prijsstijgingen. De populaire memecoin is met meer dan 200% gestegen sinds vorig jaar. Een investeerder had in januari 2021 een kleine investering gedaan in SHIB, wat hem op dit moment 1,24 miljoen dollar oplevert. In dit artikel leggen wij uit hoe deze investeerder cryptomiljonair is geworden.

De populaire crypto Shiba Inu

SHIB is geïnspireerd door de Shiba Inu-hond en is opgezet als een soort grap of memecoin, net zoals met dogecoin (DOGE) en andere populaire cryptocurrencies. Ondanks dat het begon als een grap, is shiba inu enorm populair op sociale media. Hierdoor zijn er in het verleden ook grote prijsstijgingen gerealiseerd en heeft het een grote gemeenschap van investeerders.

De ontwikkelaars hebben op een gegeven moment de memecoin meer nut gegeven. Zo kan de token gebruikt worden voor yield farming, het kopen en verkopen van NFT’s en andere toepassingen.

Meer dan $1 miljoen

De investeerder had een SHIB investering gedaan op 31 januari 2021, waar hij ongeveer 48,1 miljard SHIB voor twee Wrapped Ether (WETH) inwisselde op de gedecentraliseerde crypto exchange Uniswap. Destijds was dat een bedrag van ongeveer $2.700.

Al die tijd liet de investeerder de aangekochte SHIB-tokens staan. Tot een paar dagen geleden, inmiddels drie en een half jaar vastgehouden, heeft hij al zijn SHIB-tokens verkocht. Dit deed hij tegen een prijs van $0,000026. De verkoop leverde hem maar liefst $1,24 miljoen op, een stijging van 47.592 procent van de oorspronkelijke investering.

Memecoins razend populair

Memecoins zijn tegenwoordig razend populair in de cryptowereld. Onlangs kondigde Donald Trump aan dat hij voor zijn campagne voor presidentverkiezingen van 2024 cryptodonaties zal accepteren. Ook SHIB was één van de coins die geaccepteerd werd via zijn inzamelingspagina.

Zo zie je maar weer dat een klein investeringsbedrag een aantal jaren later miljoenen waard kan zijn. Deze investeerder heeft ook wel zogenoemde diamond hands. Dit staat vaak voor iemand die stevig vasthoudt aan zijn investeringen, zelfs tijdens moeilijke marktomstandigheden, met het vertrouwen dat de waarde uiteindelijk flink zal stijgen.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie