Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2019 18:30

Samsung onthult de Galaxy S10 met cryptocurrency ondersteuning

Nieuws
Samsung onthult de Galaxy S10 met cryptocurrency ondersteuning

De Zuid-Koreaanse techgigant Samsung heeft op 20 februari de Galaxy S10 onthuld. Het nieuwe toestel bevat onder andere de mogelijkheid om private cryprocurrency keys op te slaan.
De Galaxy S10 wordt geleverd met de nieuwe Samsung Knox functie. Samsung Knox is een beveiligingssysteem voor Samsung telefoons en bestaat al een tijdje, maar dit is de eerste keer dat het wordt geleverd met de mogelijkheid om crypto-keys op te slaan:

“De Galaxy S10 is gebouwd met Samsung Knox van hoge kwaliteit met een veilige opslag ondersteund door hardware, die je private keys opslaat voor mobiele diensten met blockchain-ondersteuning.”

Aldus een persbericht van Samsung. Verder staat in het persbericht dat de S10 geleverd zal worden met 8GB RAM, 256GB opslagruimte, een verbeterde camera, de mogelijkheid om andere telefoons draadloos op te laden en tal van andere functies.
Geruchten dat de S10 met crypto-ondersteuning komt verschenen al vorige maand. Het leek erop dat het nieuwe toestel geleverd zou worden met een geïntegreerde cryptocurrency-wallet, maar daar was niets van te zien tijdens de onthulling. Het is mogelijk dat deze functionaliteiten nog in een later stadium worden toegevoegd.
De Galaxy S10 is niet de eerste telefoon die cryptocurrency ondersteunt. Vorig jaar kwamen al de HTC Exodus en de Finney van Sirin Labs uit. Beide telefoons ondersteunen al cryptocurrency-wallets. Toch zal de S10 hoogstwaarschijnlijk een veel groter publiek bereiken.
De Samsung Galaxy S10 zal los 899 euro kosten en zal beschikbaar zijn vanaf 8 maart.
Samsung had nog een andere niet crypto-gerelateerde aankondiging: de Samsung Galaxy Fold. Een nieuwe telefoon met een 4,6 inch scherm dat uit kan klappen naar een tablet met een scherm van 7,3 inch. Dit toestel zal naar verwachting maar liefst 1750 euro kosten.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie