Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Bitcoin op ontploffen? Analisten waarschuwen voor 'short squeeze'

Foto: Champ008/Shutterstock

De koers van XRP, de cryptomunt van Ripple, is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 12,5% gestegen en in de afgelopen zeven dagen zelfs met bijna 40%.

De waarde van XRP lag 10 juli nog op $0,43 en komt inmiddels uit op $0,61. De stijging volgt een jaar na de beroemde uitspraak in de rechtszaak en cryptohandelaren speculeren over een verdere uitbraak.

Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan

Meest significante uitbraak in de geschiedenis van crypto?

De positieve stemming over de stijging is crypto-analysebedrijf Santiment niet ontgaan: “Met de opkomst van XRP deze week zijn er bullish verhalen ontstaan,” schrijft Santiment in een bericht op X.

In al mijn jaren van crypto handelen heb ik NOOIT een bull pennant van zeven jaar gezien.

We staan mogelijk op het punt om een van de meest significante uitbraken in de geschiedenis van crypto mee te maken,” schreef de pseudonieme crypto-handelaar Crypto Michael op X.

Hiermee verwijst hij naar een bullish vlaggenpatroon dat zich over zeven jaar heeft gevormd op de prijsgrafiek van XRP. Hij deelde de onderstaande grafiek kort voordat de koers uitbrak:

Advertisement

Redenen van de XRP koersstijging?

De sterke stijging volgt een jaar jaar na de belangrijke uitspraak in de rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC). Op 13 juli 2023 oordeelde de rechter dat de verkoop van XRP-tokens niet onder de effectenwetgeving valt wanneer deze worden verkocht op openbare beurzen. Deze beslissing had vergaande implicaties voor de cryptomarkt en de regelgeving omtrent crypto in de VS.

De uitspraak was een belangrijke overwinning voor het blockchain-gebaseerde digitale betalingsnetwerk en zette een precedent voor de classificatie van cryptocurrencies. De SEC had aanvankelijk in december 2020 een rechtszaak aangespannen tegen Ripple, waarbij het beweerde dat het bedrijf een niet-geregistreerde effectenaanbieding had gedaan door XRP-tokens te verkopen. Ripple voerde echter aan dat XRP als een valuta moet worden beschouwd in plaats van een effect, en na een langdurige juridische strijd koos de rechtbank gedeeltelijk de kant van Ripple.

De rechtszaak houdt nog steeds de gemoederen bezig en elke ontwikkeling in de zaak heeft effect op de koers van XRP. Daarnaast werd op 12 juli bekendgemaakt dat vanaf 29 juli crypto nieuwe referentierente en realtime indices zal hebben op CME Group. Daarmee wordt weer gespeculeerd of XRP een ETF kan krijgen in de VS.

Ook had Ripple onlangs Standard Custody overgenomen voor zijn plannen om een nieuwe stablecoin te lanceren.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Advertentie