Foto: Virrage Images/Shutterstock
Ondanks dat de situatie van Ripple en daarmee XRP hoogstens onzeker is, zit het bedrijf zeker niet stil. Het crypto-project dat zich vooral op financiële dienstverleners richt, is namelijk nog altijd aan het uitbreiden om internationale transacties tussen banken goedkoper en sneller te maken.
“Ripple bestrijkt bijna de hele wereld”
In een nieuwe editie van “The Ripple Drop” doet RippleNet General Manager Asheesh Birla een aantal interessante uitspraken omtrent de ontwikkeling van Ripple, XRP en de uitbreiding van het On-Demand Liquidity (ODL) product. Zo zou RippleNet in 2021 maar liefst $10 miljard aan transacties hebben verwerkt. ODL bestrijkt daarnaast nu al 22 markten waarmee het product bijna de hele wereld verbindt.
Birla merkt daarnaast op dat de cryptomarkt steeds meer liquide wordt, wat tevens een positieve ontwikkeling is voor de financiële producten van Ripple. Het wordt hierdoor steeds goedkoper om via ODL geld te versturen tussen banken.
XRP als alternatief op SWIFT?
Ripple zou met XRP en de producten op de XRP Ledger een alternatief kunnen bieden op het huidige SWIFT-netwerk. Een adviesgroep van het Arabische Monetaire Fonds noemt RippleNet een direct alternatief op dit netwerk. Het advies aan de Arabische centrale banken is om hun “berichtgevingprotocollen” te verbeteren middels SWIFT én RippleNet.
Het is dus duidelijk dat Ripple nog langer niet uitgespeeld is. Alhoewel dit allemaal positief klinkt, moet men nog altijd rekening houden met de mogelijk desastreuze gevolgen van de Ripple rechtszaak. Daarin zit het bedrijf namelijk nog altijd verwikkeld waarbij het onduidelijk is hoe het zal eindigen.
Naar verwachting zal de rechtszaak in november een ontknoping zien. Volgens advocaat Jeremy Hogan verwacht het bedrijf dat de rechter voor 18 november een uitspraak zal hebben gedaan, zo blijkt uit documenten. Voor wie zich voor wil bereiden op de mogelijke gevolgen zijn hier 3 mogelijke uitkomsten van de Ripple rechtszaak.