Roy van Krieken Roy van Krieken
4 min. leestijd

XRP-ontwikkelaar beschuldigt Ripple van wanpraktijken

Een XRP-ontwikkelaar heeft Ripple beschuldigd op X

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) neemt crypto bewaardienst over in strategische zet

Foto: Grey82/Shutterstock

Een XRP-ontwikkelaar, Marvin Boss, beschuldigt Ripple van wanpraktijken. Het zou gaan om het feit dat ze de deelnemers van het XRPL Ambassadorship programma geen financiële vergoeding hebben gegeven. Dit zorgt er voor dat er veel vraagtekens achter de werkwijze van Ripple komen te staan.

De XRP-ontwikkelaar aan het woord

Marvin Boss, de betreffende ontwikkelaar, heeft op X de beschuldigingen naar buiten gebracht. Onder de naam @MarvinSunday4 heeft hij zijn frustraties geuit over het feit dat ze geen beloningen betaald hebben gekregen, terwijl de meesten onder de collega’s studenten waren. Dit is het eerste bericht die hij hierover naar buiten heeft gebracht.

Vervolgens heeft hij toch een wat heftiger bericht naar buiten gebracht:

“We hebben dit allemaal gedaan in een goed lot dat we beloond zullen worden voor onze inspanningen, maar we zijn aan de slag gegaan. Ik ga er niet mee akkoord dat het zwijgen wordt opgelegd. Ze moeten ons aanspreken, anders blijf ik ze slepen. Dit klopt niet! Dit is regelrechte slechtheid.”

Marvin Boss heeft heel wat verschillende berichten op X gezet. Zo heeft hij ook bewijs geplaatst ter ondersteuning van zijn aantijgingen. Het zijn dus geen loze beschuldigingen. Zo deelt hij in zijn berichten een email van acceptatie in het XRPL Ambassadorship, maar ook foto’s links en andere projecten waar hij aan mee gewerkt heeft.

Contact met Ripple

Marvin zou ook contact hebben gehad met Ripple. In eerste instantie had hij contact met Derrick en vervolgens met Miss Grace. Miss Grace heeft het bedrijf verlaten, waardoor er weer allemaal vertragingen ontstonden met de betaling.

Marvin Boss heeft de eerste helft van de betaling gekregen, maar de tweede helft lijkt er niet te komen. Na de eerste betaling, heeft hij geen contact meer gehad met de contactpersoon. Marvin Boss heeft in maart al laten weten dat hij bewijsmateriaal zou delen op social media, als het niet opgelost werd. Dit heeft hij nu gedaan.

Ripple reageert op de beschuldigingen van XRP-ontwikkelaar

Ripple heeft gereageerd op de aantijgingen die naar buiten zijn gekomen. De vertegenwoordiger van Ripple heeft het vooral over technische fouten waardoor de betaling van Marvin Boss nog steeds niet door is gekomen. De vertegenwoordiger reageerde het volgende:

“Marvin, je staat op de lijst op betaald te worden. Waarom stuur je niet gewoon een e-mail terug naar mij in plaats van naar social media te gaan. Zoals je zag, ging de site uit de lucht vanwege niet-betaling, niet iets wat we wilden, maar het gebeurde en we moesten het proces doorlopen om de site weer in de lucht te krijgen.”

Marvin Boss was het niet eens met deze reactie. Hij heeft laten weten dat het nu lijkt alsof hij niet afzonderlijk contact heeft gezocht met Ripple, maar dit was wel het geval. Hij laat weten dat hij geen e-mail meer gaat sturen en dat dit zijn laatste redmiddel is om toch goed behandeld te worden.

Vraagtekens bij het ambassadeurschapsprogramma

Deze aantijgingen en het bewijs van de aantijgingen zorgt voor veel vraagtekens bij het ambassadeurschapsprogramma van Ripple. Zo wordt zelfs de echtheid van het programma in twijfel getrokken.

Een crypto-expert heeft zich hier over uitgesproken op X:

“Het XRPL ambassadeursprogramma? Een scam die is opgezet om gratis ontwikkeling, gratis marketing en gratis invloed te krijgen zonder dat je er daadwerkelijk voor hoeft te betalen? Hoe wordt dit programma in Nigeria gefinancierd? Wie financiert dit?”

Laatste dagen: OKX geeft Nederlanders €50 in bitcoin gratis

Klaar om stappen in crypto te zetten? Of het nou Bitcoin, XRP of PEPE is, als lezer van Crypto Insiders ontvang jij een welkomstbonus tot 50 euro gratis in bitcoin op OKX.

Meld je voor 29 augustus aan voor een gratis OKX-account en ontvang jouw gratis bitcoin bonus.

  1. Meld je aan bij OKX
  2. Doe een storting
  3. Ontvang je bonus

Bekijken & aanmelden

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Advertentie