Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

XRP-markt bereikt miljardenpiek terwijl Ripple nieuw product test

Vorig jaar in maart en juni zagen we soortgelijke cijfers voor XRP

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-markt bereikt miljardenpiek terwijl Ripple nieuw product test

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Recent konden we in het Ripple nieuws lezen dat de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten nog een paar dagen heeft om in hoger beroep te gaan. Ondanks de rechtszaak blijft Ripple zich ontwikkelen en dat laat het ook zien met een nieuwe stablecoin. Inmiddels is de testfase bezig en daardoor neemt de Open Interest toe. Wat betekent dit en wat kunnen we verwachten van de stablecoin?

Waarom stijgt Ripple’s XRP vandaag zo hard?
Waarom stijgt Ripple's XRP vandaag zo hard?

Open Interest van ripple (XRP)

Open Interest (OI) is het totale aantal openstaande contracten voor een financieel product, zoals opties of futures, die nog niet zijn afgesloten of afgewikkeld. Bovendien geeft het een overzicht van hoeveel actieve handelscontracten er op een bepaald moment zijn.

Een stijging in de OI betekent dat er nieuwe contracten worden geopend, wat meestal aangeeft dat er meer interesse en nieuw geld op de markt komt. Dit kan tijdens een prijsstijging erop wijzen dat de stijging ondersteund wordt door nieuwe investeerders, wat een sterkere trend suggereert.

Advertentie

OI neemt toe door stablecoin

De OI voor XRP is de afgelopen dagen enorm toegenomen. Bovendien is één van de oorzaken de test van RLUSD, een stablecoin die wordt ontwikkeld door Ripple Labs. Dat is een bedrijf dat onderdeel is van Ripple.

Recente activiteiten laten zien dat er aanzienlijke hoeveelheden RLUSD is gecreëerd. Dit kan erop wijzen dat de testfase van het project bijna voorbij is of dat ze overgaan naar een actievere ontwikkelingsfase. X-gebruiker Ripple stablecoin Tracker liet het volgende zien in een bericht op X:

Waarom stijgt Ripple’s XRP vandaag zo hard?
Waarom stijgt Ripple's XRP vandaag zo hard?

RLUSD in beta versie

Afgelopen maandag herhaalde Ripple dat RLUSD nog steeds in private beta is op XRP Ledger en de Ethereum blockchain. In een bericht op X waarschuwde Ripple ook voor scams die de stablecoin namaken.

Ripple is van plan RLUSD in te zetten binnen zijn grensoverschrijdende betalingsoplossing om liquiditeit te vergroten, waardoor transacties sneller en goedkoper kunnen plaatsvinden. Daarnaast wordt overwogen om RLUSD te integreren met verschillende gedecentraliseerde financiële protocollen (DeFi) op meerdere blockchains.

Afgelopen weekend steeg het volume van XRP-futures aanzienlijk, met meer dan $1 miljard aan investeringen. Dat niveau zagen we voor het laatst in maart en juni 2023. De XRP prijs is de afgelopen dagen flink gestegen en tikte zelfs $0,66 aan. Door de spanningen in het Midden-Oosten kleurt de cryptomarkt rood. De prijs van XRP is inmiddels weer flink gedaald, net boven de $0,59.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Waarom stijgt Ripple's XRP vandaag zo hard?
Waarom stijgt Ripple’s XRP vandaag zo hard?
Ripple (XRP) ETF op komst? Bitwise zet cruciale eerste stap
Ripple (XRP) ETF op komst? Bitwise zet cruciale eerste stap
Advertentie