Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale

Nieuw fonds mogelijk opstap naar ripple ETF, koers reageert heftig

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Grayscale, een van de grootste crypto vermogensbeheerders ter wereld, zet een enorme en onverwachte stap in de richting van het aanbieden van een nieuw XRP-fonds. Dit nieuwe financiële product biedt beleggers directe blootstelling aan XRP. Groot nieuws voor Ripple en de koers van XRP reageert direct explosief.

Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer

Wat is een XRP-trust?

Vandaag maakte Grayscale het nieuws bekend dat zij binnenkort een XRP-trust op de markt zullen brengen, dat meldt Fox Business. Een trust lijkt op een ETF, maar het zijn twee verschillende investeringsproducten. Een trust, zoals de XRP-trust die Grayscale nu lanceert, is gericht op zogenaamde geaccrediteerde beleggers en vereist minder zware regelgeving dan een ETF, die direct beschikbaar is voor het grote publiek.

Grayscale heeft echter wel al eerder enkele van zijn single-asset trusts, zoals die voor bitcoin (BTC) en ether, omgezet in volwaardige ETF’s. Dit geeft beleggers hoop dat de nieuwe XRP-trust mogelijk de basis kan vormen voor een toekomstige ETF, mits de juiste goedkeuringen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) worden verkregen.

Grayscale’s XRP-trust biedt beleggers toegang tot de XRP-token zonder dat ze deze zelf hoeven aan te schaffen of op te slaan. Hiermee verlaagt Grayscale de drempel voor institutionele investeerders die zich willen blootstellen aan de crypto markt zonder direct betrokken te zijn bij de technische aspecten van het bezitten van crypto.

Advertentie

Ripple koers in de toekomst

Grayscale is enorm optiomistisch over de toekomst van XRP en ziet de token als een belangrijke speler in het optimaliseren van grensoverschrijdende betalingen. XRP wordt gezien als een blockchain-oplossing die potentieel heeft om traditionele financiële systemen te stroomlijnen. Het vertrouwen van Grayscale in XRP is een teken dat er nog steeds geloof is in het potentieel van de munt, ondanks de lopende juridische geschillen.

Wij geloven dat Grayscale XRP Trust beleggers exposure biedt naar een blockchainoplossing die mogelijk een cruciale rol kan spelen bij het optimaliseren van bestaande financiële systemen door grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen”, zegt Rayhaneh Sharif-Askary, hoofd product en onderzoek van Grayscale.

En dat zien beleggers ook. Vrijwel direct nadat het nieuws over de nieuwe XRP-trust bekend werd schoot de koers van XRP omhoog. In eerste instantie was dat zelfs ongeveer 10%, maar van die koersexplosie is nu nog ‘slechts’ 6% over. Alle ogen zijn vandaag gericht op XRP in ieder geval. Wellicht dat de komende uren de koers nog interessante dingen kan laten zien.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in XRP of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Hoe groot is de kans op XRP-ETF’s na het nieuwe Grayscale fonds?
Advertentie