Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep

Cryptobedrijf zet $139 miljoen opzij na SEC-rechtszaak

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP crypto, boekte vorige maand een grote overwinning in zijn jarenlange rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het cryptobedrijf kreeg namelijk een boete opgelegd van $125 miljoen, wat maar liefst 94% lager is dan de bijna $2 miljard eis van de toezichthouder.

De bedoeling was dat Ripple het geldbedrag binnen 30 dagen zou uitbetalen aan de SEC, maar het bedrijf heeft uitstel gevraagd in voorbereiding op een mogelijk hoger beroep. Dit zou weer een extra hoofdstuk toevoegen aan de al langdurige juridische kwestie.

Hoe zat het ook alweer met de XRP-rechtszaak?

Ripple en de SEC zijn al sinds 2020 verwikkeld in een juridische strijd over de vraag of XRP als een effect moet worden gezien, en of Ripple hiermee de wet heeft overtreden door zonder de benodigde licenties de munt te verkopen.

Vorig jaar zomer sleepte Ripple zijn eerste grote overwinning binnen toen rechter Analisa Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. De SEC had echter ook reden tot vreugde, aangezien de institutionele verkoop wel als effect werd aangemerkt.

Op 7 augustus oordeelde Torres dat Ripple een boete van $125 miljoen opgelegd krijgt voor het overtreden van de effectenwet met diens institutionele verkopen. Hoewel het bedrag nog altijd een stuk hoger ligt dan Ripples voorstel van $10 miljoen, was het een grote opluchting dat de torenhoge eis van de SEC werd genegeerd.

Nieuwe wending: Ripple vraagt om uitstel van betaling

Terug naar de nieuwe wending in de rechtszaak, waar je vanmorgen al kort over kon lezen in het altcoin nieuws. Het juridische team van het Amerikaanse bedrijf heeft gisteren uitstel aangevraagd voor de betaling van de opgelegde boete van $125 miljoen.

Ripple heeft voorgesteld om 111% van het totaalbedrag, wat neerkomt op $139 miljoen, op een bankrekening te zetten tot 30 dagen nadat de termijn voor een beroep is verstreken of nadat een beroep is afgehandeld.

In het bij de rechtbank ingediende document meldden de advocaten van Ripple dat de SEC had ingestemd met het verzoek.

Met deze stap lijkt Ripple zich voor te bereiden op een mogelijk beroep door de SEC. Na de recente uitspraak van rechter Torres kreeg de SEC 60 dagen de tijd om in de tegenaanval te gaan voordat de definitieve uitspraak wordt gedaan. We zullen dus nog enkele weken geduld moeten hebben.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Advertentie