Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

XRP-advocaat wint voorverkiezing voor de Amerikaanse senaat

John Deaton neemt het op tegen crypto-criticus Elizabeth Warren

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes

Foto: Grey82/Shutterstock

De pro-crypto advocaat John Deaton heeft de Republikeinse nominatie gewonnen voor de Amerikaanse senaat in de voorverkiezingen van Massachusetts. Deaton, een bekende voorstander van Ripple (XRP), zal het in november opnemen tegen de zittende Democratische senator Elizabeth Warren.

Steun en donaties vanuit de cryptogemeenschap

John Deaton behaalde als nieuwkomer in de Amerikaanse politiek een ruime overwinning met 64 procent van de stemmen, volgens verkiezingsgegevens van Politico. Daarmee versloeg hij concurrenten Bob Antonellis en Ian Cain.

Deaton heeft een status in de cryptowereld als advocaat die namens Ripple de juridische strijd aanging met de Securities and Exchange Commission (SEC). Hiermee heeft hij steun vergaard in zijn politieke carriere, ook van belangrijke namen in de cryptowereld zoals de Winklevoss-tweeling en Ripple-managers Chris Larsen en Brad Garlinghouse. De Commonwealth Unity Fund, een crypto politieke actiecommissie (PAC), steunde de politieke campagne van Deaton door $1 miljoen te doneren. Ook ontving Deaton financiele steun van SkyBridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci, Cardano-medeoprichter Charles Hoskinson en Kraken-medeoprichter Jesse Powell.

Confrontatie met anti-crypto Elizabeth Warren

Met zijn overwinning in de voorverkiezingen staat Deaton klaar om het in november op te nemen tegen Elizabeth Warren. Warren zit al twee termijnen in de senaat en is daarmee een gevestigde naam in politiek Amerika.

Elizabeth Warren Warren staat bekend om haar kritische houding ten opzichte van de cryptomarkt. Ze beweert dat cryptotechnologie bijdraagt aan terrorisme, spionage, malware en drugsmisbruik.

Ze heeft meerdere wetten voorgesteld die gericht zijn op het beperken van de groei van de crypto-industrie in de Verenigde Staten. Daarnaast is Warren kritisch op grootkapitaal en stelde ze tijdens haar presidentskandidatuur een miljardairstaks voor. Warren belooft een geduchte tegenstander te worden voor Deaton. In 2012 won Warren haar eerste termijn door de Republikeinse zittende Scott Brown te verslaan, en in 2018 ontving ze meer dan 60% van de stemmen. Dit jaar streeft ze naar een derde termijn en heeft ze geen tegenstand binnen haar eigen partij.

De strijd tussen Warren en Deaton zal dus ook een belangrijke strijd worden voor de toekomst van crypto-regulering in de Verenigde Staten. Net als bij de landelijke verkiezingen zal de stem van de cryptogemeenschap doorslaggevend kunnen zijn.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Anycoin Direct geeft de eerste 1.000 Nederlanders 1.5 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is de wereld nog steeds niet uit. Waar PEPE sinds begin dit jaar al 450% is gestegen. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Advertentie