Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Waarom stijgt Ripple’s XRP vandaag zo hard?

De XRP koers laat vandaag de cryptomarkt achter zich

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Waarom stijgt Ripple's XRP vandaag zo hard?

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de meeste andere cryptomunten kleuren vandaag rood, maar XRP trekt zich hier niets van aan. De cryptomunt van Ripple is een van de zeldzame stijgers van vandaag, en in dit artikel bekijken we wat hieraan ten grondslag ligt.

Waarom steeg de koers van XRP deze week zo hard?
Waarom steeg de koers van XRP deze week zo hard?

XRP koers schiet 6% de lucht in

Laten we beginnen met de XRP-prijs. Gisteren in de middag schoot deze in enkele uren met ruim 6% de lucht in – van $0,62 tot een piek van $0,66. In de avond werd echter direct een fors deel van de stijging tenietgedaan. Met een huidige prijs van zo’n $0,6450 staat XRP nog altijd bijna 3% in de plus.

Hoewel er een grote lijst is aan munten die er beter voor staan, zijn er vandaag geen grote munten die aan XRP’s prijsstijging kunnen tippen.

De stijging heeft XRP tot zijn hoogste prijs sinds maart gebracht. Bovendien heeft de munt Circle’s USDC stablecoin ingehaald qua marktkapitalisatie, waardoor het zich de zesde grootste crypto van de markt mag noemen.

De XRP koers lijkt te zijn uitgebroken uit een symmetrische driehoek waar het voor een periode van drie jaar in heeft geconsolideerd. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de koers de komende maanden nog veel verder kan stijgen. Analist Captain Faibik heeft zijn zinnen gezet op een koers van $2,30, wat een verdere stijging van meer dan 250% zou betekenen.

De koersstijging van XRP gaat gepaard met hoge handelsactiviteit. Op 28 september overschreed het handelsvolume van XRP op de spotmarkt de $2,2 miljard, wat een stijging van 133% betekent sinds 21 september.

Advertentie

XRP verslaat bitcoin

De afgelopen weken laten steeds meer munten betere prestaties zien dan bitcoin. XRP daarentegen doet het al enkele maanden beter dan ‘s werelds grootste crypto. XRP is over de afgelopen 90 dagen met 31% gestegen, terwijl bitcoin niet verder komt dan een 5% prijsstijging.  De eerdere lancering van Grayscale’s XRP-fonds, zoals te lezen was in het XRP nieuws, heeft hier een grote bijdrage aan geleverd.

Of deze trend zich de komende tijd door zal zetten, is natuurlijk niet duidelijk. Dat XRP steeds meer momentum begint te winnen is in ieder geval zeker.

Nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zouden hier natuurlijk veel invloed op kunnen uitoefenen. Mogelijk treedt de toezichthouder in hoger beroep tegen de uitspraak in 2023 dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie
Advertentie