Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat

Foto: 56Markus357/Shutterstock

De hevige fluctuaties op de cryptomarkt kunnen stressvol zijn en leiden vaak tot impulsieve beslissingen. Regelmatig een vast bedrag investeren, ook wel dollar-cost averaging (DCA) genoemd, is voor velen dan ook de geruststellende oplossing. Wat als je sinds 1 januari 2020 iedere week 25 euro in ripple (XRP) had gestopt? Laten we de resultaten bekijken.

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

25 euro XRP per week

DCA biedt een gestructureerde, gedisciplineerde en stressvrije benadering van investeren wat in de volatiele cryptomarkt bijzonder waardevol is. Met het spreiden van je aankopen maakt het in principe niet uit tegen welke koers je aankoopt, omdat je uiteindelijk profiteert van een gemiddelde prijs over een langere periode.

Dit verlaagt de impact van marktschommelingen en vermindert het risico van het kopen op piekniveaus. Wanneer je al je geld op één moment inlegt, wat ook wel de ‘lump sum’ strategie wordt genoemd, loop je het risico veel geld te verliezen wanneer de markt na je aankoop de andere kant op beweegt.

De DCA-strategie brengt bovendien veel rust met zich mee. Je hoeft je simpelweg niet bezig te houden met de cryptokoersen om de markt te timen. Je dient slechts één keer een plan op te stellen waarin je voor jezelf bepaalt hoeveel je wilt investeren en met welke frequentie (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks). Vervolgens hoef je je alleen nog maar aan dit plan te houden.

Wanneer je sinds de eerste dag van 2023 elke week 25 euro in XRP had gestopt, dan had je nu in totaal 1.850 euro geïnvesteerd. Deze 1.850 euro aan investeringen zou vandaag 1.906 euro waard zijn geweest. Dat is een luttele toename van 56,15 euro, wat overeenkomt met een rendement van 3,04%.

Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Het verloop wanneer je 25 euro per week in XRP investeerde – Bron: CryptoDCA

De koers van XRP wordt al jaren flink onderdrukt door de meeslepende rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Al sinds eind 2020 is de juridische strijd aan de gang, en tot op de dag van vandaag heeft de XRP koers hieronder te lijden.

Toen er nog geen donkere wolken boven Ripple hingen, presteerde XRP velen malen beter. In de bullmarkt van 2017-2018 was XRP een van de schitteraars van de markt met een prijsstijging van tienduizenden procenten. Overtuigde XRP-investeerders die al sinds deze bullmarkt in XRP investeren, genieten momenteel van jaloersmakende winsten. Wie weet kan XRP de komende bullmarkt wederom bloeien, nu het einde van de rechtszaak in zicht is.

Automatisch XRP kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis
Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Advertentie