Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Ripple’s nieuwe XRP-dienst bereikt potentieel 4 miljoen gebruikers

Partnerschap met grootste crypto-exchange opent nieuwe markten

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-markt bereikt miljardenpiek terwijl Ripple nieuw product test

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP crypto, heeft al jaren gestaag voet aan grond gekregen in Brazilië. Nu heeft het bedrijf een nieuwe samenwerking binnengesleept om zijn dominantie in het Latijns-Amerikaanse land te vergroten. Het blockchain-bedrijf heeft de handen ineengeslagen met de Braziliaanse crypto exchange Mercado Bitcoin om grensoverschrijdende betalingen naar het land te brengen.

Ripple (XRP) ETF stapje dichterbij: Bitwise dient officiële aanvraag in
Ripple (XRP) ETF stapje dichterbij: Bitwise dient officiële aanvraag in

Ripple lanceert bedrijfsgerichte betalingsoplossing in Brazilië

Gisteren werd in een persbericht aangekondigd dat Ripple zijn ‘Ripple Payments’ – de in 2023 gelanceerde dienst van Ripple die snelle, goedkope en betrouwbare grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt voor bedrijven namens klanten- heeft gelanceerd in Brazilië.

Mercado Bitcoin, de grootste cryptobeurs in Latijns-Amerika met meer dan vier miljoen gebruikers, zal de allereerste klant zijn in Brazilië die gebruikmaakt van de betalingsoplossing die draait op de XRP Ledger.

‘’Klanten kunnen 24/7, het hele jaar door, wereldwijd geld verplaatsen en betalingen binnen enkele minuten afwikkelen, waardoor de tijd en frictie worden verminderd en het verplaatsen van waarde significant efficiënter wordt,’’ zo valt er te lezen in het persbericht.

Mercado Bitcoin zal de dienst gebruiken om zijn interne financiële operaties tussen Brazilië en Portugal te verbeteren. De beurs is ook van plan om in de toekomst grensoverschrijdende betalingen te ondersteunen voor zakelijke en particuliere klanten. Naar verwachting zal Mercado Bitcoin dit jaar nog de betalingsoplossing in gebruik nemen.

Jordan Abud, hoofd bankzaken bij Mercado Bitcoin, zei dat de samenwerking met Ripple ‘’Mercado Bitcoin in staat stelt om een nieuwe stap te zetten richting de internationalisering van zijn diensten’’.

Zoals gezegd is Brazilië geen onbekend terrein voor Ripple. In 2019 opende het bedrijf al kantoren in dit land, en in 2022 introduceerde Ripple hier tevens zijn on-demand-liquidity dienst, in samenwerking met Travalex Bank.

Advertentie

Ripple nieuws van afgelopen dagen

Het Ripple nieuws is de afgelopen dagen overspoeld met nieuwe ontwikkelingen. Zo heeft crypto-vermogensbeheerder Bitwise deze week een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een spot Exchange-Traded Fund (ETF) voor XRP te lanceren.

Gisteren was echter iets minder goed nieuws: de SEC heeft namelijk aangegeven in hoger beroep te gaan in de jarenlange rechtszaak met Ripple. Hoewel de juridische strijd hierdoor nog jaren zal duren, doet dit niets af van de gunstige uitspraak dat XRP zelf geen effect (security) is.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep:
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep: “We blijven vechten”
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Advertentie