Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen

Deadline voor SEC in XRP-zaak nadert in rap tempo

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Veel Ripple (XRP) liefhebbers hebben de datum rood omcirkeld in hun agenda: 7 oktober 2024. Tot die tijd heeft namelijk de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de tijd om te beslissen of het in hoger beroep gaat of niet.

De afgelopen dagen hebben we veel prijsbewegingen gezien en stond XRP zelfs even boven de $0,66. Zou na al die jaren eindelijk de rechtszaak afgelopen kunnen zijn?

Waarom stijgt Ripple’s XRP vandaag zo hard?
Waarom stijgt Ripple's XRP vandaag zo hard?

De Ripple rechtszaak

Het begon allemaal in december 2020, toen de SEC Ripple aanklaagde. Het bedrijf achter de cryptotoken XRP zou zich volgens de SEC schuldig hebben gemaakt aan de verkoop van niet-geregistreerde effecten. De SEC beschouwde XRP als een effect, vergelijkbaar met aandelen of obligaties.

Volgens de toezichthouder is de verkoop zonder vergunning een overtreding van de Amerikaanse effectenwet. Ripple is het hier niet mee eens en verdedigt zich. Vorige jaar oordeelde rechter Analisa Torres dat de secundaire verkoop van XRP, zoals op handelsbeurzen, niet onder de effectenwetgeving valt. De institutionele verkoop van XRP valt volgens de rechter echter wel onder de wet. In augustus werd een boete van $125 miljoen vastgesteld, wat voor Ripple als een gedeeltelijke overwinning voelde.

De SEC kan echter nog in hoger beroep gaan. De financiële waakhond heeft tot 7 oktober 2024 de tijd om in hoger beroep te gaan. Dat zou echter kunnen betekenen dat de rechtszaak nog maanden zal voortduren voordat er een definitief einde aankomt.

Advertentie

Advocaten verwachten hoger beroep in XRP zaak

Advocaat Fred Rispoli zegt dat hij verwacht dat de SEC in hoger beroep zal gaan:

“Ik schat de kans momenteel op 60% dat de SEC aankondigt in beroep te gaan, en 40% dat het dat niet doet. Er staat veel op het spel voor de SEC. Als het hierbij laat (geen beroep), beperkt het verlies zich tot Ripple’s ‘geautomatiseerde verkopen’ en geldt het alleen in New York.

Maar als de SEC in beroep gaat en verliest, is dat geweldig nieuws voor alle bedrijven die met de SEC in conflict zijn. Die kunnen dan allemaal aanvoeren dat hun gewone verkopen, net als bij Ripple, niet als beleggingsproducten moeten worden gezien.”

John Deaton, een andere pro-XRP advocaat, wijst erop dat de uitkomst van een SEC beroep sterk zal afhangen van de drie rechters die worden toegewezen om de zaak te behandelen. Rispoli was het daarmee eens en voegde eraan toe dat de SEC zou kunnen winnen als het drie rechters tegenkomt die gunstig gestemd zijn tegenover de SEC.

Nu de deadline van 7 oktober nadert, zal de beslissing van de SEC bepalen of de juridische strijd doorgaat of dat Ripple’s gedeeltelijke overwinning blijft staan. De cryptogemeenschap kijkt nauwlettend toe, aangezien de uitkomst de regelgeving voor de komende jaren zou kunnen veranderen. Houd het nieuws de komende dagen goed in de gaten voor meer informatie over de rechtszaak!

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Waarom stijgt Ripple's XRP vandaag zo hard?
Waarom stijgt Ripple’s XRP vandaag zo hard?
Advertentie