Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

De CEO van Ripple (XRP), Brad Garlinghouse, heeft in een recent interview met Bloomberg aangegeven dat hij verwacht dat het jarenlange juridische gevecht met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort tot een einde zal komen. Deze opmerking heeft de prijs van de XRP-token van Ripple de afgelopen weken doen stijgen. De speculatie over een mogelijke schikking heeft daarnaast geleid tot een piek in de activiteit op het XRP-netwerk.

Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

Stijgende prijs en activiteit van XRP

De prijs van XRP is recentelijk sterk gestegen, mede door speculaties over een mogelijke schikking met de SEC. Volgens de gegevens van The Block’s XRP Price Page is de prijs van XRP met 40% gestegen naar ongeveer $0.60. Dit komt nadat Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, zijn optimisme uitsprak over een spoedige oplossing van de juridische kwesties die Ripple al jarenlang achtervolgen.

Naast de prijsstijging is er ook een toename in de activiteit op het XRP-netwerk. Blockchain analytics platform Santiment meldde dat het aantal actieve adressen en nieuwe adrescreaties op het XRP Ledger op donderdag hun hoogste niveau sinds maart bereikten. Dit geeft aan dat de gebruikersactiviteit op het netwerk aanzienlijk is toegenomen, mogelijk in afwachting van positief nieuws omtrent de rechtszaak.

Eindelijk een einde beruchte XRP-rechtszaak?

Hoewel Garlinghouse in het interview niet expliciet wilde bevestigen of Ripple momenteel in actieve schikkingsonderhandelingen met de SEC is, liet hij doorschemeren dat hij een snelle oplossing verwacht. “Ik verwacht dat de juridische kwesties binnenkort zullen worden opgelost,” aldus Garlinghouse. Dit heeft geleid tot speculaties onder handelaren dat er mogelijk snel een officiële aankondiging komt.

Een ander belangrijk figuur binnen Ripple, Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer, benadrukte recentelijk op X het belang van een eerdere uitspraak van rechter Analisa Torres. Vorig jaar oordeelde zij dat XRP niet als een effect wordt beschouwd, een besluit dat volgens Alderoty niet zal veranderen.

“De rechtbank heeft geoordeeld dat XRP geen effect is en de SEC heeft aangegeven deze conclusie niet aan te vechten,” schreef Alderoty.

De SEC heeft een besloten vergadering gepland op 25 juli waarin onder andere de instelling en schikking van administratieve procedures, de oplossing van juridische claims en andere zaken met betrekking tot onderzoeken en handhavingsprocedures zullen worden besproken. Dit heeft geleid tot verdere speculaties dat er tijdens deze vergadering mogelijk een schikking tussen Ripple en de SEC zal worden aangekondigd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Advertentie