Foto: mariakray/Shutterstock
De rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijk punt bereikt in hun nog altijd voortslepende juridische strijd. Onlangs diende de SEC namelijk haar laatste reactie in tijdens de huidige fase van de rechtszaak. In de reactie is de SEC nog steeds zeer kritisch over de positie van Ripple.
SEC blijft kritisch, ondanks Ripple’s verdediging in XRP zaak
In hun laatste juridische uitwisselingen heeft de SEC hard gereageerd op Ripple’s beweringen. Het bedrijf achter de XRP crypto beweerde onder andere dat zij niet roekeloos hebben gehandeld. Daarnaast wil de SEC dat er geen “brede onzekerheid” blijft bestaan over de juridische status van XRP na de rechtszaak.
De SEC wil voorkomen dat Ripple in de toekomst niet weer de wet overtreedt. Ondanks dat Ripple sinds het begin van de rechtszaak in 2020 geen regels meer heeft overtreden, stelt de SEC dat toekomstige overtredingen nog steeds mogelijk zijn.
De SEC beweert verder dat Ripple’s beloftes dat het bedrijf haar gedrag na de rechtszaak zal veranderen, niet voldoende zijn om zich te onttrekken van gerechtelijke bevelen. Ripple zou onder andere verschillende veranderingen willen gaan doorvoeren op basis van het recente bevel van de rechter, waaronder het aanpassen van de manier waarop XRP wordt verkocht door Ripple.
Ripple reageert op SEC’s tegenreactie
Als reactie op de kritiek van de SEC, verdedigt Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, de positie van zijn bedrijf. Alderoty bekritiseert de SEC voor het niet consequent toepassen van de wet en is optimistisch over een gunstige afloop van de zaak.
“Meer van hetzelfde van de SEC — ze passen de wet niet correct toe en proberen de rechter om de tuin te leiden. Het goede nieuws is dat we dichter dan ooit bij een afronding van deze rechtszaak zijn,” aldus Alderoty.
Ripple behaalde grote overwinningen in de rechtszaak maar de zaak is nog altijd niet afgerond. Onlangs was in het ripple nieuws te lezen dat Ripple mogelijk alsnog een miljardenboete boven het hoofd hangt.