Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs

Foto: Robert Way/Shutterstock

Ripple heeft $1 miljoen gedoneerd aan het Commonwealth Unity Fund, een super politieke actiecommissie (PAC) die de campagne van John Deaton ondersteunt. Zo bleek uit een recente X post van crypto influencer Eleanor Terret.

Deaton is een Amerikaanse advocaat die vooral bekend is binnen de crypto gemeenschap vanwege zijn steun aan Ripple. Zo heeft hij zich ingezet voor de verdediging van het crypto bedrijf in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC).

Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan

In de aanval tegen ‘anti-crypto’ Elizabeth Warren

Deaton daagt de zittende democratische senator Elizabeth Warren uit, die een bekende tegenstander van cryptocurrency is. Zo heeft ze in het verleden veel kritiek uitgelaten over crypto’s en heeft ze regelgevende maatregelen voorgesteld om de sector te reguleren. Warren ontvangt ook veel steun en heeft inmiddels $18 miljoen opgehaald voor haar campagne.  Deaton’s campagne heeft tot nu toe $1,7 miljoen opgehaald. Daarbij heeft het onder andere bijdragen ontvangen van prominente figuren uit de crypto gemeenschap, zoals de Winklevoss broers, Chris Larsen, Anthony Scaramucci, Brad Garlinghouse, en anderen.

Meerdere pro-crypto kandidaten

Niet alle pro-crypto groepen ondersteunen Deaton. Zo hebben pro-crypto PACs als Fairshake en Stand with Crypto hem niet gesteund. Senator Cynthia Lummis, een andere pro-crypto figuur, heeft in tegenstelling tot Ian Cain gesteund, een andere Republikeinse kandidaat die mede-oprichter van blockchain bedrijf Qubic Labs. Naast Deaton en Ian Cain doet ook nog een andere derde pro-crypto kandidaat aan de republikeinse voorverkiezingen, Robert Antonellis.

XRP beleeft opleving

XRP zag in de afgelopen dagen een forse stijging, waarbij het in een week tijd met bijna 40% steeg. Op 10 juli stond de waarde van XRP op $0,43, maar deze staat op het moment van schrijven inmiddels op $0,59.

Crypto Michael, een bekende pseudonieme crypto handelaar, deelde op X zijn analyse gedeeld over de recente stijging van XRP. Hij beschreef de huidige koersbeweging als een mogelijke “bull pennant,” een bullish vlaggenpatroon dat zich over een periode van zeven jaar heeft gevormd op de prijsgrafiek van XRP.  Volgens Crypto Michael is dit patroon zeldzaam en duidt het op een mogelijke significante uitbraak in de cryptomarkt. Hij benadrukte dat hij in al zijn jaren van handelen nog nooit een dergelijk langlopend bullish patroon heeft gezien, wat wijst op een potentieel historische uitbraak voor de digitale munt.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Advertentie