Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ripple oprichter doneert mega-bedrag aan Kamala Harris

De oprichter van Ripple steunt Harris in de Amerikaanse verkiezingen

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple (XRP) Labs, heeft een donatie van 1 miljoen dollar in XRP gedaan aan een organisatie die Kamala Harris steunt. Dit blijkt uit een rapport van de Federal Election Commission (FEC) dat deze week werd gepubliceerd.

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple

Ripple-oprichter steunt super-PAC van Harris

Larsen’s donatie werd gedaan aan Future Forward USA, een super-PAC (Political Action Committee) die nauw verbonden is met de Democratische Partij. De donatie, die op 14 augustus plaatsvond, omvatte 1.754.815,29 XRP, een waarde van ongeveer 1 miljoen dollar.

Super-PAC’s zoals Future Forward mogen onbeperkt geld inzamelen om kandidaten te steunen, zolang ze maar niet direct bijdragen aan hun campagnes. Zo kunnen vermogende donateurs als Larsen toch veel geld uitgeven aan politieke campagnes en invloed uitoefenen op de uitkomst van de verkiezingen.

Volgens Open Secrets, een organisatie die campagnefinanciering monitort, heeft deze PAC meer dan 200 miljoen dollar opgehaald tussen 2023 en 2024. Larsen heeft eerder ook al flink bijgedragen aan Harris’ campagne, met een totale donatie van 1,9 miljoen dollar. In 2023 doneerde hij al 250.000 en 500.000 dollar in afzonderlijke bijdragen aan dezelfde PAC.

In januari van dit jaar besteedde de PAC ruim 200.000 dollar aan advertenties om Harris te ondersteunen.

Advertentie

Ripple en de SEC-strijd

Larsen’s steun voor Harris roept echter bij sommigen vragen op. Ripple Labs ligt al sinds 2020 in de clinch met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over of XRP onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt.

Ironisch genoeg is de huidige SEC-voorzitter, Gary Gensler, benoemd door de regering van Biden, waar Harris onderdeel van is. Ripples CEO, Brad Garlinghouse, heeft zelfs gezegd dat Gensler zich als een “dictator” gedraagt.

Ondanks de lopende rechtszaken en de strenge houding van de SEC, lijken Larsen en andere prominente figuren in de crypto-sector toch hun steun te geven aan Harris. Dit komt nadat de vicepresident aangaf dat haar regering een vriendelijkere houding tegenover blockchain en digitale assets zou kunnen aannemen dan haar voorganger.

Recent liet Harris zich tijdens een campagne-evenement zelfs voor het eerst publiekelijk positief uit over crypto. Ze zei daar dat ze wil dat de VS leidend blijft op het gebied van blockchain-technologie. De donatie van Larsen past in een bredere trend van crypto-investeerders die zich achter Harris scharen. Bekende namen zoals Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, en de pro-bitcoin miljardair Mark Cuban, hebben ook hun steun uitgesproken voor Harris.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple gaat banken helpen met crypto opslaan, XRP koers stijgt
Ripple gaat banken helpen met crypto opslaan, XRP koers stijgt
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan
Nieuwe wending in XRP-saga: cryptobeurs klaagt SEC aan
Ripple slaat terug en opent tegenaanval in XRP-strijd
Ripple slaat terug en opent de tegenaanval in XRP-strijd
Advertentie