Sander van Rijn Sander van Rijn
2 min. leestijd

Ripple ontwikkelt unieke technologie voor veilige crypto bewaring

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple ontwikkelt unieke technologie voor veilige crypto bewaring

Foto: Tortoon/Shutterstock

Het IT-bedrijf International Business Machines Corporation (IBM) introduceert een nieuwe oplossing voor de beveiliging van digitale activa. Deze zogenaamde “air-gapped” opslag pakt veelvoorkomende kwetsbaarheden aan van traditionele cold storage bewaarmethoden.

De oplossing fungeert als een digitale kluis die alleen transacties naar de blockchain stuurt en ontvangt op specifieke tijden. Het is ontwikkeld in samenwerking met Metaco, dat eigendom is van Ripple (XRP), en de meest kapitaalkrachtige banken (tier-1).

Waarom daalt de ripple koers vandaag zo hard?
Waarom daalt de ripple koers vandaag zo hard?

Slimme oplossing voor “air gapped” crypto opslag

Traditionele offline-opslagmethoden voor digitale activa, zoals cryptocurrencies, kennen verschillende risico’s, waaronder menselijke fouten. De nieuw ontwikkelde activa-encryptiedienst van IBM, Hyper Protect Offline Signing Orchestrator (OSO), biedt hier een slimme oplossing voor.

Het OSO-systeem heeft een unieke eigenschap dat gebruik maakt van “air-gapped” opslagcontainers. Deze technologie scheidt de digitale activa fysiek van het internet, waardoor het aanvallen van buitenaf minimaliseert.

Het is een nieuwe methode van crypto bewaring en vermindert het risico op aanvallen van binnenuit. OSO wordt vergelijken met een tijd vertragende kluis. De oplossing van IBM en Metaco verwijdert de menselijke interactie bij het aanmaken en uitvoeren van transacties.

Hierdoor zullen er in de toekomst mogelijk minder fouten worden gemaakt. Ook is het financiële systeem binnen een organisatie of instelling met OSO beter bestand tegen frauduleuze praktijken.

Advertentie

Ripple’s dochteronderneming omarmt unieke benadering

Metaco, een gespecialiseerd bedrijf in veiligheidsoplossingen en cryptobewaring, heeft OSO al in gebruik genomen. Volgens Adrien Treccani, directeur bij Metaco, biedt de oplossing een unieke aanpak voor het offline bewaren van digitale activa. Hij verklaart:

“De vertrouwelijke computingdivisie van IBM is al jaren een betrouwbare partner, en we zijn verheugd om het catalogus van institutionele cold storage-oplossingen van Metaco aan te vullen met de unieke air-gapped cold storage die OSO mogelijk maakt, vooral nu cold storage-eisen steeds vaker worden voorgeschreven door regelgevers in markten zoals Singapore, Hong Kong en Japan.”

Metaco kondigde eerder deze week al een samenwerking aan met Zodia Custody, een digitale activabewaarder dat wordt ondersteund door een grote Britse bank. Ook deze samenwerking richt zich op de veiligheid van cryptobewaring voor wereldwijde instellingen te vergroten.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep:
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep: “We blijven vechten”
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Advertentie