Foto: Andrea Izzotti/Shutterstock
Overal ter wereld kampen crypto-bedrijven met strenge maatregelen van overheden. Niet iedere maatregel is even constructief, zeker als je kijkt naar het beleid in de Verenigde Staten. Ripple (XRP) zet zijn beste beentje voort en heeft een voormalig leidinggevende van de directie van het Witte Huis aangenomen.
Overheid VS hard tegen crypto-industrie
Het is geen geheim dat Ripple wat problemen heeft met de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple bijna drie jaar geleden immers aangeklaagd op grond van het overtreden van de effectenwetgeving.
Nog steeds is deze rechtszaak niet geëindigd. Ook zijn er signalen dat de Amerikaanse overheid nog steeds niet klaar is met de soms bizarre regelgeving. De SEC vond aan het begin van de rechtszaak tegen Ripple namelijk dat de regels duidelijk waren, maar inmiddels vindt het dat er ‘ingewikkelde problemen’ omtrent regulatie moeten worden opgelost.
Tegelijkertijd voert het tegen steeds meer crypto-bedrijven rechtszaken. Coinbase heeft eerder deze maand zelfs besloten om zich steeds meer op andere markten dan de Verenigde Staten te richten. En dan hebben we het nog uitsluitend over de SEC. Ook de regering Biden is soms anti-crypto, zo wilde het begin dit jaar een extra belasting voor crypto-miners. Echter is deze maatregel niet doorgezet.
Ripple lobbyt overheid VS
Het lijkt dus nog niet uit met de harde maatregelen. Daarom heeft Ripple besloten om het tactisch aan te pakken door Lauren Belive aan te nemen. In een artikel op LinkedIn schrijft zij over haar nieuwe functie.
Belive was hoofdverantwoordelijke voor alle communicatie vanuit het Witte Huis toen Barrack Obama president was. Daarna was ze hoofd van overheidsrelaties bij Zoom en bij het enorme investeringsfonds Softbank. Ze zal dus als geen ander het contact met de overheid in goede banen kunnen leiden.
Ze heeft het opvallend genoeg alleen over contact met de Amerikaanse overheid, het is dus mogelijk dat Ripple specifiek een betere band met de Amerikaanse overheid wil. Dat zou kunnen betekenen dat Ripple toch niet van plan is om te vertrekken uit de VS, waar Ripple-topmensen al verschillende keren mee hebben gedreigd.