Sander van Rijn Sander van Rijn
2 min. leestijd

Ripple gaat samenwerken met Mastercard voor nationale digitale valuta

Mastercard en MetaMask testen “allereerste blockchain betaalpas”

Foto: hodim/Shutterstock

Betalingsgigant Mastercard gaat samenwerken met diverse grote spelers uit de crypto industrie, waaronder Ripple (XRP). Mastercard richt zich met deze samenwerking voornamelijk op de promotie van zogenaamde central bank digital currencies, of CBDC’s.

Deze 10x crypto gems op Bitvavo kan je voor minder dan €1 kopen
Deze 10x crypto gems op Bitvavo kan je voor minder dan €1 kopen

Mastercard en CBDC

Centrale banken over de hele wereld doen al jaren onderzoek naar verschillende manieren om hun fiatvaluta uit te geven in de vorm van digitaal geld. Het gaat dan om de eerdergenoemde CBDC’s, waarmee veel landen al volop experimenteren.

In een bericht op de website van Mastercard, dat is gepubliceerd op 17 augustus, meldt het betalingsbedrijf dat nog veel aandacht moet worden geschonken om het grote publiek te onderwijzen over deze vorm van digitale valuta. Zo zegt Varun Paul, directeur bij Fireblocks het volgende hierover:

“Ik zou zeggen dat er enorm veel gedaan moet worden om het publiek uit te leggen wat dit ding is, waarom het gebruikt zou moeten worden en wanneer het gebruikt zou moeten worden.”

Advertentie

Ripple en ConsenSys als partners

Het nieuwe team bestaat uit zeven bedrijven die al onderzoek doen naar CBDC’s. Het eerdergenoemde Ripple, bekend van de XRP munt, zet zich al sinds 2022 in voor CBDC’s. Ook ConsenSys wordt genoemd in de lijst met partners. Het toonaangevende Ethereum (ETH) softwarebedrijf is een marktleider op het gebied van blockchain-technologie en de ontwikkelaar van het bekende MetaMask, een online crypto wallet.

Een andere partner en grote speler in de ontwikkeling van CBDC’s is het bedrijf Fluency. Het eigen blockchainnetwerk Aureum van Fluency is “‘s werelds eerste netwerk voor digitale betalingen die in staat is om aan alle CBDC-gerelateerde vereisten te voldoen.”

Andere deelnemers zijn Idemia, gespecialiseerd in identiteitstechnologie en offline betalingen, Consult Hyperion, een onafhankelijk adviesbureau, Giesecke+Devrient, een Duitse drukkerij, en Fireblocks, een beveiligingsspecialist voor digitale activa.

De samenwerking van Mastercard met deze grote namen uit de Techindustrie is niet de eerste stap die wordt gezet in de digitalisering van onze economie. Het grote wereldwijde betalingsbedrijf heeft zich eerder ingelaten met crypto betaalkaarten en werkt al nauw samen met verschillende crypto-exchanges. Deze samenwerkingen hebben Mastercard in staat gesteld om crypto betaalkaarten aan te bieden in verschillende landen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep:
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep: “We blijven vechten”
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Advertentie