Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

Ripple is van plan smart contracts toe te voegen aan de XRP Ledger.

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Het blockchain bedrijf Ripple heeft een aankondiging gedaan dat ze smart contracts willen toevoegen aan het XRP Ledger (XRPL) ecosysteem. Dit biedt unieke mogelijkheden voor ontwikkelaars om projecten uit te voeren op de blockchain. 

Gebruiksscenario’s voor crypto-ontwikkelaars

In een bericht op haar website heeft Ripple de plannen om smart contracts toe te voegen aan XRP Ledger aangekondigd. Hiermee is het de bedoeling om meer gebruiksscenario’s voor gebruikers, ontwikkelaars en ondernemers te openen. Volgens het bericht gaat de functie voor smart contract ergens ‘in de komende maanden’ live op de EVM-versie van het XRP netwerk.

Daarnaast heeft Ripple aangegeven dat smart contracts ook beschikbaar zouden zijn op het hoofdnetwerk van XRP. Deze ontwikkeling zich echter nog in de onderzoeksfase, en er is geen definitief tijdsbestek voor implementatie vrijgegeven. 

Het nut van smart contracts

Smart contracts zijn handige contracten die zichzelf uitvoeren en op een blockchain zijn opgeslagen. Ze gaan automatisch verder als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Een goed voorbeeld van een smart contract is de bitcoin (BTC) halving, die na het minen van een bepaalde hoeveelheid blocks de beloning halveert. 

Smart contract hebben verschillende gebruiksscenario’s en toepassingen, variërend van DeFi tot supply chains. Zo worden ze gebruikt om DApps te ontwikkelen op populaire blockchains, zoals Ethereum, BNB Chain, Solana en Avalanche. 

Zelf gaf Ripple aan dat ze ‘gretig’ zijn om samen te werken met DeFi ontwikkelaars en willen dat leden van de gemeenschap input leveren over de details van de ontwerpen. De organisatie nodigde ontwikkelaars uit die bekend waren met EVM talen om de mogelijkheden in de sidechain te verkennen.

Problemen met XRPL

In eerder Ripple nieuws lieten we al weten dat er problemen zijn met XRPL. Zo heeft een ontwikkelaar laten weten dat hij zijn geld niet heeft ontvangen voor diensten die hij wel heeft geleverd. Dit drama heeft voor veel aandacht gezorgd en lijkt niet positief te zijn voor de reputatie van de blockchain. Hoe dan ook, het is een belangrijke ontwikkeling die de XRPL blockchain naar een nieuw niveau kan tillen.

Maar waar blijft die bitcoin bullmarkt nou?

In nieuwe onze podcast op Spotify bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Advertentie